Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SELECT i przeładowanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Ruio
Zrobiłem sobie przełączanie planety na selekcie tj w ten sposób:
Kod
                                                                                <form action="...">
    <select name="nazwa">
        <option>Tu wpisz pierwszą możliwość</option>
        (...)
    </select>
</form>

I wszystko ładnie wyświetla mi się już nazwa planety , jej kordy , gdy mamy 2/3 planety to także się pokazuje ale nie działa rzecz najważniejsza jak kliknę na inna planetę to mnie nie przekieruje dalej ;/ Przewaliłem multum kursów tutoriali i nie wiem jak do tego dojść Proszę o help

A oto kod jaki posiadam na chwilę obecną :
Kod
                                                      echo '<form method="post" id="aform">
    <select name="mymenu" value="?cp=    '.$CurWyspa['id'].'">';
while ($CurWyspa = mysql_fetch_array($wyspa)) {
echo '<option value=?cp='.$CurWyspa['id'].'>
'.$CurWyspa[nazwa].' ['.$CurWyspa[x].'°E '.$CurWyspa[y].'°S]</option>';}        
echo '</select>        ';
bounty
To powinno śmigać tongue.gif
Kod
echo'<select onchange="self.location.href = this.value">';
while($CurWyspa = mysql_fetch_array($wyspa)){
echo'<option value="?cp='.$CurWyspa['id'].'">'.$CurWyspa[nazwa].' ['.$CurWyspa[x].'°E '.$CurWyspa[y].'°S]</option>.';
}
echo'</select>';

Możliwe że gdzieś się pomyliłem bo pisałem na szybko ale żeby selecty cię przekierowywały musisz dać :
Kod
<select onchange="self.location.href = this.value">
<option value="adres przekierowania">opis</option>
<option value="adres przekierowania2">opis2</option>
<option value="adres przekierowania3">opis3</option>
...
</select>
Ruio
aaa czyli to nie problem php tylko js ;/ skoro tak prosze o przeniesienie i zamknięcie bo działa smile.gif DZIĘKI smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.