Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: hasło do sieci bezprzewodowej
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
robin5hood
Jak sprawdzić jakie jest hasło do sieci bezprzewodowej. Ja jestem połączony bezpośrednio bezpośrednio do rutera bo mam stacjonarny i czy moge sprawdzic jakie jest hasło do tej sieci, bo chciałbym tez miec internet na laptopie?
Hasło było ustalone przez kogoś innego wczesniej, bo po wpisaniu http://192.168.1.1/, żąda nazwy użytkownika i hasła.
Crozin
Jaki byłby sens hasła, gdyby dało się je od tak podejrzeć? Skontaktuj się z administratorem Twojej sieci.
ayeo
Witam!

Musisz zresetować router.

Cytat
a jestem połączony bezpośrednio bezpośrednio do rutera bo mam stacjonarny

Wnoszę, że to Twój router smile.gif

Pozdrawiam!
robin5hood
To jest mój ruoter jestem do niego pdłączony komuterem stacjonarnym
A jak zresetowac router?
Crozin
Może zostawiłeś domyślne hasło? Sprawdź w instrukcji. Jeśli jednak inne, którego nie pamiętasz to poszukaj na routerze przycisku reset, który przywróci ustawienia fabryczne. Pamiętaj, że będziesz potem musiał na nowo skonfigurować go.
robin5hood
Nie widze tam zadnego resetu
to router Linksys
robin5hood
A potem co trzeba bedzie zrobić? Bede miał dostęp do internetu?
robin5hood
Wszedłem na strone http://192.168.1.1/, i co mam zmienić
Host name i Domain Name: ?
Crozin
Najpierw poszukaj jakie jest domyślne hasło do routera (znajdziesz je w instrukcji). Bo po restarcie, też będziesz je musiał znać (będziesz miał jedynie pewność, że zostało przywrócone domyślne), nie będzie działał Ci też internet - do czasu gdu ponownie poprawnie skonfigurujesz router.
robin5hood
Na tej stronie nie znajde hasła do sieci?
sztosz
Poszukaj instrukcji do routera, powinieneś mieć na płytce dołączonej do routera, albo w formie papierowej. Najwyraźniej nie masz pojęcia co w ogóle router robi, ani jak nim administrować, a instrukcja powinna parę rzeczy rozjaśnić.
lmdl
Ja bym od razu zrestartował ustawienia.
kajzur
Patrz.. Jeśli zresetujesz router to masz domyślny config - czyli hasło do panelu admina masz typu admin, admin, lub admin a hasło puste.. - Poszukaj w papierkach dołączonych to sprzetu. Dalej jak juz wejdziesz w panel admina bedziesz mial taką zakładke typu wirless czy podobną i tam pewnie bedzie typ zabezpieczen (WPA, WEB) i klucz..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.