Chciałem ustawić sobie, aby serwer wykonywał skrypt cron.php codziennie o 24. Jednak przychodzi mi na emaila to:
/home/mojanazwa/public_html/head/cron.php: line 1: ?php: No such file or directory /home/mojanazwa/public_html/head/cron.php: line 2: =: command not found /home/mojanazwa/public_html/head/cron.php: line 4: =: command not found /home/mojanazwa/public_html/head/cron.php: line 6: =: command not found /home/mojanazwa/public_html/head/cron.php: line 8: =: command not found /home/mojanazwa/public_html/head/cron.php: line 12: //Laczenie: No such file or directory /home/mojanazwa/public_html/head/cron.php: line 14: //Laczenie: No such file or directory /home/mojanazwa/public_html/head/cron.php: line 16: syntax error near unexpected token `(' /home/mojanazwa/public_html/head/cron.php: line 16: `$dbc = @mysql_connect ($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die ('Nie '
a plik cron.php wyglada tak:
<?php $dbhost = "localhost"; $dbname = "mojanazwa"; $dbuser = "mojanazwa"; $dbpass = "mojehaslo"; //Laczenie z baza //Laczenie z baza mogę połączyć się z bazą danych. Przepraszamy za kłopoty.Prawdopodobnie serwer na ktorym stoi gra ma awarie!'); Przepraszamy za kłopoty'); ?>
Wczesniej przychodzilo mi
/bin/sh: /home/mojanazwa/public_html/head/cron.php: Permission denied
ale zmienilem chmody na 711 i wyskakuje teraz to co powyzej.
co mam zrobic?
Pozdrawiam