W OOP jestem początkujący wiec proszę wyrozumiałość
Próbuję napisać klasę do tworzenia tabeli wyświetlania menu.
Co to tabeli jakoś mi to wyszło gorzej z menu. I tu zaczynają się schody bo nie wiem jak mam to wyświetlić.
Kod klasy
<?php class test { var $locale; public $linki; $table = "<table "; foreach($tabela_atrybuty AS $atrybut => $parametr) { $table .= ' '.$atrybut.'="'.$parametr.'"'; } $table .= '>'; return $table; } public function start_tr() { $tr = "<tr>"; return $tr; } $td = "<td "; foreach($td_atrybuty AS $atrybut => $parametr) { $td .= ' '.$atrybut.'="'.$parametr.'"'; } $td .= '>'; return $td; } public function koniec_td() { $td = "</td>"; return $td; } public function koniec_tr() { $tr = "</tr>"; return $tr; } public function koniec_tabela() { $table = "</table>"; return $table; } public function menu_admina($param) { $param['TN200'] => 'glowna.php', $param['TN201'] => 'kontakt.php' ); foreach ($this->przyciski AS $nazwa=>$url) { $menu .= $this->start_td()."<a href='".$url."'>".$nazwa."</a>".$this->koniec_td(); } return $menu; } } ?>
I tutaj jak to wywołuje.
<?php $a = new tag_news(); $a->locale = $locale; // tutaj wywołanie menu ale nie wiem jak ?>
I tutaj jest problematyczny kod
<?php public function menu_admina($param) { $param['TN200'] => 'glowna.php', $param['TN201'] => 'kontakt.php' ); foreach ($this->przyciski AS $nazwa=>$url) { $menu .= $this->start_td()."<a href='".$url."'>".$nazwa."</a>".$this->koniec_td(); } return $menu; } ?>
który nie wiem czy dobrze napisałem oraz nie wiem jak wywołać.
?