Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] w jaki sposob nadpisac obrazek ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
janek9
Chodzi o to, ze kiedy laduje nowy plik powiedzmy w galerii przy uzyciu sfWidgetFormInputFile wszystko chodzi ladnie i dodaje sie nowy rekord. Natomiast nie wiem jak uzyc widgetu FileEditable? Czy musze dopisac metode np doUpdate do formularza aby podmienic nazwe i jednoczesnie plik ? Chodzi o zastapienie avatara na nowy.

Wystarczy mi nakierowanie na temat smile.gif
destroyerr
Szczerze mówiąc nie zrozumiałem Cię do końca. sfWidgetFormInputFileEditable jest prosty w użyciu, może pokazywać Ci awatar w formularzu i może jeszcze usuwać awatar. Jedynie tym się różni od zwykłego file. Więc oba potrafią zastąpić awatar, wygenerować nową nazwę itd. Zresztą o czym tu pisać, sam możesz wszystko sprawdzić.
Cysiaczek
Ja proponuje zrezygnować z domyślnego uploadera Symfony, bo śmieszny jest. Niedopracowany, nie działa, szybciej i wygodniej zrobisz to od zera smile.gif
destroyerr
Cysiaczek możesz rozwinąć? Co konkretnie nie działa? Szczerze mówiąc ja z nim nie miałem dotychczas problemów, może słabo z niego korzystałem.
Cysiaczek
Nie podoba mi się w jaki sposób rozwiązano upload wielu plików. Przydałaby się nawet jakaś prosta otoczka obiektowa, iterator. Jak zrobić wiele uploadów używając sfForms?
Może już coś naprawili, może jest lepiej, ale ja raz się sparzyłem i od tego czasu omijam to z daleka smile.gif

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.