Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] optymalizacja lini kodu sesji :)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ktosz
  1. <?php
  2. require("metadane.php");
  3. require("config.php");
  4. $pob=mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE `login`='$_SESSION[login_site]' AND `haslo`='$_SESSION[haslo_site]'"));
  5. if (!session_is_registered("login_site") || !session_is_registered("haslo_site") || !$pob)
  6. {
  7. header("Location: wyjscie.php");
  8. }
  9. echo "$pob[login]";
  10. ?>

czy mogę to jakoś zoptymalizować questionmark.gif bo jednak co odświeżenie występuje ten kod, a wydaje mi się, że coś tu się da zrobić... smile.gif

tylko nie mówcie, że pobierać np. SELECT `cos`,`cos2` FROM - bo muszę pobrać wszystko...

dzięki smile.gif))
Fifi209
session_start i ob_start zamień miejscami winksmiley.jpg
W dodatku nie mieszaj polskich nazw z angielskimi.
ktosz
zamienione.
a te nazwy to tam w dupie, nic nie ma do działania. coś jeszcze da się zrobić ogólnie smile.gif?
Fifi209
Cytat(ktosz @ 1.08.2009, 13:11:52 ) *
zamienione.
a te nazwy to tam w dupie, nic nie ma do działania. coś jeszcze da się zrobić ogólnie smile.gif?

Nie wiem do czego Ci te dane, ale moim zdaniem powinny być w sesji od czasu zalogowania lub przynajmniej w zserializowanej tablicy w cache.

Nie mów, że masz w d*pie bo zaraz nikt Ci tu nie będzie pomagał. Kultury troszkę, trzymajmy jakiś poziom na tym forum.

Wymyślaj angielskie nazwy - przynajmniej nie będziesz miał w przyszłości problemów z programowaniem.

Co do:
  1. <?php
  2. echo "$pob[login]";
  3. ?>

Nie wiem po co dałeś w cudzysłowy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.