Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zmienić .htaccess (mod_rewrite), abym mógł przenieść stronę do podkatalogu?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
aso824
Witam. Ostatnio na localu chciałem robić stronę, więc stworzyłem katalog /stronka. Zacząłem korzystać z .htaccess oraz mod_rewrite i z powodu problemów, całą zawartość /stronka przerzuciłem do / . Wszystko OK działało, ale z racji liczby projektów na localhost chciałem wrzucić wszystkie pliki stronki (tej z katalogu /stronka, pomijając pliki innych projektów) do /stronka. Wrzuciłem, ale style css się oczywiście rozleciały no i przy kliknięciu na jakiś "prosty link" wyrzucało 404. Mój plik .htaccess:
Kod
RewriteEngine On
RewriteRule !\.(gif|jpe?g|png|css|js|swf|pdf|txt|xml)$ index.php

Jak to zmodyfikować aby wszystko ładnie działało w podkatalogu? Dodam że do obrazków, styli, skryptów itp. odwołuję się w ten sposób: /jakisstyl.css, /jakisskrypt.js, /jakisobrazek.gif no i np. /obrazki/jakisobrazek2.jpg.
Wiem że wszystko pewnie zależy od dosłownie linijki lub 20 znaków, tylko gdzie i co wpisać aby wszystko działało w podfolderze? sciana.gif
Przeglądałem również pliki htaccess Joomli która bez problemu wszystko znosi i do niczego nie doszedłem sad.gif
Z góry dziękuję za pomoc, aso.
erix
Cytat
Jak to zmodyfikować aby wszystko ładnie działało w podkatalogu? Dodam że do obrazków, styli, skryptów itp. odwołuję się w ten sposób: /jakisstyl.css, /jakisskrypt.js, /jakisobrazek.gif no i np. /obrazki/jakisobrazek2.jpg.

RewriteBase

Cytat

Dodaj znacznik <base /> z odpowiednim URL.
aso824
Już sobie poradziłem instalując Zend Framework - postanowilem nie bawić się w pisanie całej strony, tylko użycie gotowca smile.gif
Proszę o zamknięcie tematu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.