Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Kopiowanie katalogów na serwerze z włączonym safe_mode
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kukix
Witam.

Zakupiłem serwerek w pewnej firmie.. problrem w tym, że jest tam włączony tryb safe_mode..

No i nie działają funkcje exec() i comand().. sad.gif

Czy jest jakiś sposób na przekopiowanie całego katalogu na serwerze w inne miejsce serwera...?

szukałem praktycznie weszedzie.. i nic co dziłąa na safe_mode..
Czy jedyną opcją jest rozmowa z adminem.. i czy wogóle jest szansa, żeby admin właczył funkcje exec lub command na m oim koncie serwerowy?

Bede wdzięczny za wszelkie wypowiedzi.

P.S. Serwer jest na nq.pl
Berg
Możesz wykorzystać ftp, o ile oczywiście jego obsługa z poziomu php jest włączona. Tutaj masz klasę która obsługuje operację na folderach (i nie tylko) z wykorzystaniem protokołu ftp. Interesuje Ciebie metoda CopyFolder i 5 pierwszych parametrów (chyba że masz pliki svn w katalogach winksmiley.jpg). Pierwsze dwa masz jako tako opisane, w $ftp_connect podajesz uchwyt do połączenia ftp (ftp_connect), w ftp_path podajesz bezwzględną ścieżkę do katalogu głównego (o ile oczywiście w dwóch pierwszych atrybutach funkcji (tj. $path i $destination) będziesz podawał ścieżkę zaczynającą się właśnie od katalogu głównego. W $force_ftp podajesz true jako że chcesz wymusić uzycie protokołu ftp (w innym przypadku metoda skopiowałaby zawartość katalogu z wykorzystaniem normalnych funkcji).

Przykład użycia zakładając że chcemy skopiować zawartość katalogu test/moj_katalog/ do test/drugi_katalog/ gdzie ścieżka bezwzględna do katalogu głównego to /home/myusr/htdocs/projekt/

1. Folders::CopyFolder('test/moj_katalog/', 'test/drugi_katalog/', $ftp_handler, '/home/myusr/htdocs/projekt/', true);

PS: Klasę pisałem za półtorej roku temu i praktycznie nie używałem w trybie ftp ale powinna działać bez problemu winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.