Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Edycja konfiguracji Painta
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Wicepsik
Gdy zapisuje zdjęcie w paincie to mam domyślnie Mapa bitowa 24-bitowa , czy jest jakiś sposób by zmienić to na format PNG jako domyślny? biggrin.gif
Moli
Można spytać po co Ci zapisywanie png w paincie ? biggrin.gif Ściągnij może gimpa ?
dr_bonzo
Moli: paint wlacza sie 1s, a gimp z 20s

Wicepsik: raczej nie, sproboj IrfanView - z tego co pamietam (2 lata nie uzywalem) zapamietuje on ostatnio wybrane ustawienia, no i jest lekki i mozna w nim skrinszoty zapisywac i ma 1000 innych ficzerow
Moli
@dr_bonzo - U mnie szybciej się ładuje gimp smile.gif A poza tym obrazki zapisane w paincie są dość kiepskiej jakości.
nasty
Moli.. jak potrzebujesz coś na szybko skopiować (jakiś tekst) na parę chwil, to używasz do tego Word-a czy Notatnika?
mitring
Gimp to mały kombajn smile.gif
Zainstaluj sobie Paint.NET w mojej firmie używam Photoshopa, ale do szybkiego przerobienia np formatu etc. Paint.NET działa idealnie smile.gif i u mnie na Win7 x64 odpala się błyskawicznie.

Polecam, darmowy a daje tyle radości tongue.gif
vokiel
@mitring Na Win7 jest Paint, który domyślnie zapisuje do PNG właśnie winksmiley.jpg

Do szybkich zmian używam FSViewer (FastStone Image Viewer)
Moli
@nasty - Odpalam Photoshopa, wiem że nie jest to najlepsze wyjście, ale przyzwyczaiłem się i tak już mi zostało smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.