Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]System raportowania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
exlexer
Witam potrzebuję zrobić skrypt oparty na bazie danych.
Składałby się z panelu admina i panelu użytkownika.

CEL: Zapisywanie codziennie informacji przez użytkowników, które później są wyświetlane adminowi na przestrzeni tygodnia, miesiąca.
Zatem do rzeczy.

Użytkownik wchodzi do swojego panelu i po zalogowaniu widzi 5 pól do wypełnienia
Data: [05-10-2009] - pole nie jest puste, domyślnie wyświetla się "teraźniejsza" data jednak można ją zmienić
Liczba 1 [xx]
Liczba 2 [xx]
Liczba 3 [xx]
Uwagi [xxxxxx] - Krótkie pole uwag

i na końcu smile.gif Przycisk [DODAJ]

Dane lądują w tabeli w bazie danych, z tym że domyślnie powinno się zapisywać KTO dodał "raport" (czyli przypisane do tej osoby która była zalogowana) i następne tabelki już z tego co jest powyżej.

Te przykładowe dane posłużą do wyświetlania ich w panelu admina:

Grupa A: | PON | WT | ŚR | CZW | PT | ----------------------------------------- | SUMA - Tydzień | SUMA - Miesiąc
-------------| L1| L2|L3 | --|tutaj to samo, dla każdego dnia wypisana liczba|---- | L1 | L2 | L3 | L1| L2 | L3
USER 1
USER 2
USER 3

SUMA ---------podsumowanie z każdego dnia, tygodnia i miesiąca wyników całej grupy -------------------------------------------------

Podobnie dla 2 grupy userów

Grupa B: | PON | WT | ŚR | CZW | PT | ----------------------------------------- | SUMA - Tydzień | SUMA - Miesiąc
-------------| L1| L2|L3 | --|tutaj to samo, dla każdego dnia wypisana liczba|---- | L1 | L2 | L3 | L1| L2 | L3
USER 1
USER 2
USER 3

SUMA ---------podsumowanie z każdego dnia, tygodnia i miesiąca wyników całej grupy -------------------------------------------------
i na końcu
SUMA -------------------------podsumowanie z każdego dnia, tygodnia, miesiąca wyników wszystkich grup

Teraz pytanie jak wyciągnąć te dane z tabeli w bazie... ? Skrypt będzie od podstaw, dlatego muszę uwzględnić również jakiś system logowania? co polecacie ?
Jak mam wyciągnąć te dane z bazy, żeby były podliczane dniami, tygodniami i miesiącami. Co zrobić żeby dane były archiwizowane i po upłynięciu tygodnia, w poniedziałek tabelka była pusta i naliczało następny tydzień ?

Prosiłbym bardzo o pomoc.
Kszyhuu
No przydałoby się proste logowanie- masz tutaj napisane przeze mnie: http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=653850
A jeśli chodzi o te podsumowanie tygodnia, to zrób przy insercie raportu do bazy dodatkową kolumnę z lpv i później zrób ifa na lpv-lpv_z_bazy=liczba sekund w tygodniu/miesiącu. To chyba dość wygodne rozwiązanie.
exlexer
hej jak zrobić to ifa na lpv-lpv_z_bazy=liczba sekund questionmark.gif bo niebardzo wiem jak

Mógłby mi ktoś pomóc z tym ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.