Mam małe problemy aby pozbyć się znaczka ~ z adresu strony.
GŁÓWNY PROBLEM:
Chodzi o to aby nawet, jeśli wejdę na stronę "domena.pl/~user/" to żeby w pasku przeglądarki wczytywała się strona o adresie "domena.pl/user/" (takie niby przekierowanie).
CZĘŚCIOWE ROZWIĄZANIE:
Problem częściowo rozwiązałem za pomocą google i mod_rewrite po zmianie pliku ".htaccess":
Kod
RewriteEngine On
RewriteRule ^user$ /~user/
RewriteRule ^user/$ /~user/
RewriteRule ^user/index\.php$ /~user/index\.php
Plik ".htaccess" jest umieszczony w katalogu głównym strony na "domena.pl/".RewriteRule ^user$ /~user/
RewriteRule ^user/$ /~user/
RewriteRule ^user/index\.php$ /~user/index\.php
Teraz niestety, ale jesli robie przekierowanie ze strony ze znaczkiem "~" na stronę jako katalog bez znaczka, poprzez umieszczenie pliku ".htaccess" (oczywiście tu są inne instrukcje) w "domena.pl/~user/", to strony się zapętlają, bo przecież plik ".htaccess" w "domena.pl/" odwołuje się do realnych danych w "domena.pl/~user/".
Tak więc stosowanie plików ".htaccess" w obu lokalizacjach jest bezcelowe.
PYTANIE:
W takim razie skąd wiadomo, że akurat internauta wpisuje w przeglądarce adres "domena.pl/~user/", a nie "domena.pl/user/"

Serwer jest na freebsd, apache 2.0. Mam dostęp do wszystkich plików konfiguracyjnych. Problem oczywiście dotyczy tylko przekierowania tego jednego wybranego usera.
P.S. Chciałem to zrobić na Virtual Hoscie w samym apache'u, ale opisywana tu jako "domena.pl" to w rzeczywistości adres "subdomena.glowna_domena.pl" i próby w stylu "dowolna_nazwa.subdomena.glowna_domena.pl" już nie działa. Na mojej domenie na lokalnym serwerze pod windą takie rzeczy spokojnie mogę robić. Widocznie Ci z "glowna_domena.pl" mają poblokowane podstrony.