Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] przekazanie zmiennej z formularza do akcji
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
barbq
Witam,

Mam kłopot z przekazaniem (lub być może odczytaniem) zmiennej zapisanej w akcji formularza do akcji modulu.

Oto interesujący mnie kawałek formularza i pogrubioną czcionką zaznaczona jest zmienna

<form action="<?php echo url_for('events/'.($form->getObject()->isNew() ? 'create' : 'update').(!$form->getObject()->isNew() ? '?id='.$form->getObject()->getId().'&round='.$sf_request->getParameter('round') : '')) ?>" method="post" <?php $form->isMultipart() and print 'enctype="multipart/form-data" ' ?>>

...której nie mogę odczytać w akcji:

protected function processForm(sfWebRequest $request, sfForm $form)
{
$form->bind($request->getParameter($form->getName()));
if ($form->isValid())
{
$event = $form->save();

$this->redirect('events/index?round='.$request->getParameter('round').'&id='.$event->getPlaymatchid());
}
}

Dodam, że pole 'id' się pojawia prawidłowo, ale to dlatego że jest elementem formularza. Możecie mi podpowiedzieć co robię źle?
krowal
A w atrybucie action tego formularza na pewno jest ten parametr ? Przejdź sobie krok po kroku, może gdzieś po drodze się gubi.
barbq
tak, jest na pewno, bo w tym samym pliku (_form.php) użyłem tego samego parametru do utworzenia linku i w linku jest ok...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.