Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Widnows 7, UAC i dostęp do konfiguracji Apache, PHP i plików stron
Forum PHP.pl > Forum > PHP
nowy_pehapowiec
Używając standardowego konta nie mam możliwości zmiany zawartości Program Files. Po prostu zapis zmienionego pliku nie udaje się. Jedynie wyłączenie UAC pozwala na swobodne edytowanie plików. Co zrobić?

Widzę dwie opcje.
1 Przenieść konfiguracje Apache, PHP i pliki stron do katalogu użytkownika. Jednak tego wolałbym uniknąć, wole mieć całość serwera w jednym miejscu.
2 Zupełne wyłączenie UAC. Ze względów bezpieczeństwa wolałbym tego również uniknąć.

Dla mnie UAC to nowość, w XP nie było. Ale pewnie użytkownicy Visty już od dawna wiedzą jak to poustawiać.

pozdro
askone
Też tak mam winksmiley.jpg

Ale poradziłem sobie tak:
po edycji pliku konfiguracyjnego zapisuję go w katalogu MojeDokumenty
następnie z pomocą TotalCommandera kopiuje go do katalogu docelowego wybierając opcję UAC - JakoAdministrator...

Może to upierdliwe, ale działa i przecież konfiguracji nie zmienia się zbyt często winksmiley.jpg
nowy_pehapowiec
No upierdliwe nie ma co.

A powiedz mi jak w totalcomanderze ustawiasz otwieranie archiwów. Bo mi po instalacji nie otwiera archiwów jak katalogi tylko otwiera nowe okienko.

PS
Przekonałem się do Free Commandera - polecam, ma wszystko czego używałem w totalcomamnderze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.