Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: MySQL - połączenie z SVN
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Danone
Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy macie może jakiś pomysł do podpięcia bazy danych MySQL pod SVN? Aby nie mieć problemu z tym, że każdy użytkownik u siebie lokalnie dokonuje zmian... a później jeszcze raz na serwerze...

Z góry dziękuje za pomoc :-)
Mchl
Ale co chcesz wersjonować? Dane? Strukturę?
Danone
Zależy mi na wersjonowaniu danych, są najczęściej aktualizowane. Jednak jeśli ktoś ma również sposób na strukturę, będę jeszcze bardziej wdzięczny smile.gif
Mchl
questionmark.gif?

Czyli masz iluś tam użytkowników, każdy ma własną kopię bazy danych i od czsau do czasu synchronizują się z serwerem?

Nie chcę Cię martwić, ale problem jest raczej nietrywialny, a SVN nie jest tutaj w ogóle rozwiązaniem.
Danone
Zdaje sobie z tego sprawę, że nie jest to prosta operacja... ale może ktoś już spotkał się z takim problemem i może nakierować na rozwiązanie tego problemu...
Mchl
multi-master replication
darko
Jeszcze nie spotkałem się z tym problemem, ale mam pomysł, żeby może w repozytorium trzymać plik eksport inserta sql, Dodatkowo możesz zajrzeć tutaj
Mchl
http://onlamp.com/onlamp/2006/04/20/advanc...eplication.html

Nie twierdzę, że się nie da, ale mże być ciężko winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.