Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwny problem z połączeniem
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
tczesio
Witam, mam bardzo dziwny problem.

Mam subdomeny, na każdej z nich stawiam praktycznie klony serwisu.

Z jednej subdomeny wszystko jest OK, ale z innej, pomimo tego, że pliki są IDENTYCZNE (a więc również ten odpowiadający za połączenie z bazą danych, serwis nie chce działać i wywala błąd:
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'apache'@'localhost' (using password: NO) in /home/uroc/domains/mojauroczystosc.pl/public_html/chrzciny/menutop.php on line 15

Serwisy z subdomen korzystają z jednej bazy danych, więc wszystkie parametry połączeń są te same...

http://urodziny.mojauroczystosc.pl/index.php
działa bez problemów, natomiast:
http://chrzciny.mojauroczystosc.pl/index.php
nie działa.

Proszę o pomoc, bo przestaję cokolwiek rozumieć...
Pozdrawiam
tczesio
Mchl
Błąd rzuca funkcja mysql_query, a to by świadczyło, że nie masz zdefiniowanego połączenia przez mysql_connect().
tczesio
No tak, tylko dlaczego połączenie jest zdefiniowane w jednym serwisie, a w drugim już nie, skoro połączenia są identyczne?
Obydwa serwisy includują sobie plik con.php, w którym następująco są zdefiniowane połączenia:
  1. define('DB_HOST','localhost');
  2. define('DB_USER','nazwa użytkownika');
  3. define('DB_PASS','hasło');
  4. define('DB_DB','nazwa bazy');
  5. $connect = mysql_connect(DB_HOST, DB_USER, DB_PASS);
  6. mysql_select_db(DB_DB,$connect)
Mchl
No to zrób w menutop.php
Kod
var_dump($connect);

i zobaczymy czy rzeczywiście jest dostępne połączenie.
tczesio
OK, przepraszam za problem, wszystko już działa...

Po prostu miałem otwarte 2 okna tego samego pliku. Jeden był poprawny, w drugim plik con.php był (tymczasowo) includowany PO wyszukiwaniu smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.