Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML] Dwa pytania dot. okienek jquery
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kredka29
Witam.

Znalazłem sobie taki przyjazny skrypt do okienek w jquery, oczywiście integracja na moją stronę się powiodła.
Powstały jednakże dwie komplikacje:

1) Jak link do okienka znajduje się na stronie załadowanej poprzez iframe, okienko jest max. wielkości iframe.
Jak zrobić, aby okienko otwierane z takiej podstrony, otwierało się na całą szerokość i wysokość okna przeglądarki? (same parametry wielkości wiem jak ustawić, lecz nie umiem wykonać aby to okienko wychodziło poza iframe).

2) W IE jak otwiera się okienko, to elementy flash na nie nachodzą, co zrobić aby flash został pod nimi?

Pozdrawiam

PS. Link do tego skryptu: http://nyromodal.nyrodev.com/
seth-kk
1. otworz okienko z poziomu strony zawierajacej iframe
2. wmode opaque dla flasha
Kredka29
Dzięki, 2 problem rozwiązany.
A co do 1-ego to masz może pomysł jak to wykonać? Link do tego okienka koniecznie musi znajdować się w iframe...
seth-kk
parent.functonName()
Kredka29
W tym skrypcie, linki do okienek umieszcza się tak:
Kod
<a href="demoIframe.php" target="_blank" class="nyroModal">Automatic Iframe via target=_blank</a>

próbowałem zmienić target na _parent, ale nic to nie daje sad.gif
seth-kk
chodzi o parent w javascript a nie target z htmla - jesli ta biblioteka pozwala na otwieranie okienek tylko na podstawie klasy to bez jej modyfikacji pewnie sie nie obejdzie
Kredka29
Naprawdę nie ma innej możliwości niż modyfikacja biblioteki? sciana.gif

Jak przeglądałem kod źródłowy dema tego skryptu, zauważyłem coś takiego:
  1. $('#manual2').click(function(e) {
  2. e.preventDefault();
  3. $.nyroModalManual({
  4. url: 'demoSent.php'
  5. }); return false; });

Czy to oznacza, że można wywoływać okienka za pomocą #nazwa?
seth-kk
to oznacza ze mozesz wpakowac nyroModalManual() do wlasnej funkcji w glownym dokumencie i wywalac ja z onClick()
Kredka29
No trudno..., a czy istnieje jakaś podobna biblioteka (najlepiej jquery), która przyciemnia obraz, może mieć ustawioną wielkość, ma animację wejścia/wyjścia oraz uruchamiana jest za pomocą onclick?

Up

Edycja:
Doszedłem już do:
Kod
onclick="$.nyroModalManual({ url:'zyx.html'});"

--> i to działa. Lecz jak zrobić aby okienko otwierało się (jak wcześniej wspomniałem) na całej stronie - nie tylko na iframe?

Zaznaczam, że
Kod
onclick="parent.$.nyroModalManual({ url:'zyx.html'});"
--> wywala błą
Kod
onclick="parent($.nyroModalManual({ url:'zyx.html'}));"
--> nic nie pomaga

Up

Up

Edycja:
Znalazłem na wiki nyromodal:
Kod
$(function() {
  $('#myLink').click(function(e) {
    e.preventDefault();
    parent.$.nyroModalManual({
      url: 'test.php'
    });
  });
});

--> ale jak tego użyć?

Edycja:
Problem rozwiązany, nie dodałem do strony na której jest ramka linku do skryptu...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.