Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML][PHP] Dwa formularze, niekasowanie zmiennych GET
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
proton
Witam

Potrzebuję na jednej stronie umieścić dwa formularze, jeden określający warunki wyszukiwania w bazie danych, drugi określający sposób posortowania wyników.

Problem jest w tym że jeśli określę warunki wyszukiwania i wyśle ten formularz, to potem gdy wybiorę opcje sortowania to ten formularz czyści GET z poprzednich wartosci i wsadza swoje, mam wtedy sortowanie ale już bez warunków wyszukiwania.

Inaczej mówiąc po wysłaniu warunków wyszukiwania mam link:

strona.html?tekst=none&warunek2=4&warunek3=7...

ale po wysłaniu drugiego formularza, ten zamiast dopisać się do tego linku, kasuje wszystko i tworzy swój link:

strona.html?sort=DESC&sort_kolumna=id....

a chciałbym żeby było:

strona.html?tekst=none&warunek2=4&warunek3=7...&sort=DESC&sort_kolumna=id....
r4xz
<form action="index.php?id=$zmienna ...

mała podpowiedź, która dużo mówi - teraz musisz trochę sam pokombinować winksmiley.jpg

proton
Takie właśnie założenie miałem od początku, ale to nie działa, działać będzie tylko jeśli dane drugiego formularza będę przesyłał inną metodą niż w tym pierwszym.
kusiu
Eee no to przy sortowaniu zrób tak:

1. <a href="strona.html?tekst=<?php echo $_GET['tekst']?>&warunek2=<?php echo $_GET['warunek2']?>&warunek3=<?php echo $_GET['warunek3']?>...&sort=DESC&sort_kolumna=id....">sort down</a>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.