Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Kohana]Kohana 3 i ACL
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
jajcarzd1
Witam

Mam takie pytanie otóż przymierzam się do przejścia na framework Kohana, myśle że chyba warto będzie na wersje 3, choć jest jeszcze nie zaciekawa dokumentacja i szukam modułu do obsługi ACL, niestety wszystko co widzę czyli moduł Auth z kohany czy też Simple auth i tym podobne nie odferują tego co bym chciał. Otóż w większości jest tak że można dodawać usera z daną rangą a potem określać dla niego dostęp do pewnych akcji np. dodawania,edycji itp. Mi natomaist zależy na tym abym przy dodawaniu usera mógł określać dostęp do każdego z zasobów jaki sobie zdefiniuje w serwisie.

Czyli coś podobnego jak na:

http://artykuly.zyxist.com/czytaj.php/system_uprawnien_w_php

Gdyż do tej pory stosowałem takie rozwiązanie czyli miałem tabele z zasobami, drugą z userami i trzecią będącą połaczeniem obu i określenie do którego ma dostęp i coś takeigo własnie chciałbym przenieść do kohany ale nie wiem czy jest coś już gotowego czy też bede musiał sam kombinować.

Będe wdzięczny za wszelkie info.
Pozdrawiam
skowron-line
Simple_Acl
jajcarzd1
Nie jestem do konca pewny czy będzie on oferował to na czym mi zależy, ale to już musiałbym się bardziej zagłębić,niestety link do paczki który jest podany w tym artykule jest już nieaktywny. Czy byłbyś może mi w stanie podesłać to demo na priva ? No i mam nadzieję że hula pod wersją 3.

Dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.