Niezwykle płodne są tegoroczne świeta, udało mi się napisać prosty program partnerski do katalogu sklepów www.gdziekupic.org. Mam jednak pare pytań i na pewno jest pare błędów, które chciałbym wyeliminować.

Rejestracja,

www.gdziekupic.org/program/join.php zastanawiam się czy pobieram od partnerów wystarczająco dużo danych i czy formularz jest odpowiednio przygotowany - dane pobierane są we właściwy sposób.

Aktywacja,

Narazie oficjalnie jest aktywacja poprzez podanie klucza aktywacyjnego, który będzie wysyłany listem, ale czy to nie będzie zbyt uciążliwe? Ewentualnie jak zweryfikować poprawność podawanych danych.

Zarabianie

Tutaj raczej nie mam pytań, więc przedstawię mój sposób naliczania zysków. Zyski naliczane są za dodanie sklepu z linku polecającego czyli po wpisaniu numeru identyfikatora w polu "polecający" oraz jeżeli w ten sposób dodany sklep wykupi konto premium, partner otrzymuje 20% wydanych pieniędzy.

Wypłacanie

Raz na 30dni można wypłacić kwotę większą niż 10zł bez żadnych prowizji takie. 30dni jako zabezpieczenie, żeby partnerzy nie próbowali przyspieszać wypłat klikając bezmyślnie.

Historia wypłat (jeszcze nie ma)

Narazie wypłaty nie są nigdzie rejestrowane, partner i ja (administrator) otrzymujemy wiadomość, że osobnik chce wypłacić pieniądze i potem korespondujemy, ale przyda się jakaś historia wypłat i pytanie jak to powinno wyglądać? Narazie mam wizje, żeby trochę przerobić wypłaty i zamiast wysyłać same maile stworzyć nową tabele i zapisywać wypłaty w trakcie realizacji z przykładowo A"1" w jednej z kolumn oraz "0" - zrealizowane.

To by było na tyle, ewentualnie poproszę  jakies komentarze i błędy odnośnie katalogu sklepów znajdującego się na domenie gównej. Odwiedzny problem layoutu strony powinien być zażegnany w przeciągu kilku tygodni, może miesięcy.