Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL] phpmyadmin
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
devbazy
Otóż przed momentem odpaliłem xamppa, włączyłem Apache i MySQL jak to w zwyczaju mam robić, a następnie przeszedłem do phpmyadmina, ku mojemu zdziwieniu ukazał się jakiś błąd. Wcześniej wszystko działało prawidłowo. Poniższy odnośnik do zdjęcia przedstawia komunikat błędu, proszę o pomoc w tej sprawie.

Odnośnik do zdjęcia
botnaizi
Zmiana nazwy użytkownika domyślnego czyli root na np. admin powinno rozwiązać sprawę. Do tego jakieś bezpieczne hasło. Albo usunąć konto root i założyć inne z wszystkimi przywilejami ale najpierw założyć potem usunąć. Bo po usunięciu już nic nie zrobisz smile.gif
devbazy
Niestety, powyższy sposób nie zadziałał. Błąd się nadal pojawia.

Edit: Ściągnąłem nowszą wersje phpmyadmina, problem rozwiązany.
arys87
witam,
mam zainstalowany foxserv i po wpisaniu w przegladarke localhost/phpmyadmin pojawia sie:
Not Found

The requested URL /phpmyadmin was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

co moze byc nie tak?
blooregard
No po prostu w domyślnym katalogu z plikami www nie masz katalogu phpmyadmin.

Musisz znaleźć, gdzie w foxserv są przechowywane dokumenty www, przykładowo niech to będzie /home/ty/foxserv/htdocs.
I tam musisz wgrywać wszystkie pliki www, któe chcesz odpalać przez localhosta.

Albo znaleźć conf do tego foxserv'a i tam ustawić dowolny/żądany katalog.
arys87
caly katalog phpmyadmin mialem domyslnie w C:/foxserv/www/
i wrzucilem go do C:/foxserv/apache/test
czyli folderu z ktorego serwer czyta wszystkie tworzone przeze mnie pliki
i dziala! biggrin.gif

dzieki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.