Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]problem z memory_limit wraz z TINYmce
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ukaszq
Witam. Korzystam z frameworka ZEND 1.9. Mam problem. Stworzyłem helpera który ma mi odpalać TINYmce. Pojawia mi się problem z wolnym miejscem pamięci. Nie wiem dokładnie o co chodzi.
Oto co otrzymuję:
  1. Fatal error: Allowed memory size of 299892736 bytes exhausted (tried to allocate 261900 bytes) in ..... /application/views/helpers/FormText.php on line 15

Kiedy w php.ini zwiększam wielkośc memory_limit (obecnie: 286M), to ciągle pojawia mi się ten błąd. Jak mogę sobie z tym poradzić?
Proszę o pomoc.
erix
Problem nie leży na pewno w TinyMCE, bo on nie ma nic wspólnego ze skryptami serwera oprócz wypluwania kodu.

Uaktualnij PHP do najnowszej wersji; jeśli problem się powtarza, podaj wersję i system.
ukaszq
System Linux. Ver. Php 5.3
erix
Z paczek, czy ręcznie kompilowany? Jeśli z paczek, to skompiluj samodzielnie.
thek
Przecież TinyMCE to client-side. Jedyne co po stronie serwera jest robione to ewentualne przetwarzanie kilku jego plików i konfiguracja pluginów (świetny materiał wyjściowy dla kombinacji z katalogiem "root" dla TinyBrowsera ). Problem jest zapewne nie w TinyMCE, ale bibliotece GD (jeśli jej używasz), bo potrafi ona być nieraz "cichym" winowajcą. I powiedz co dokładnie się w tej linii 15 owego helpera Formtext dzieje. Może załączasz lub przetwarzasz tam coś. lub wcześniej coś robisz i nie zwalniasz pamięci przez co skrypt się wywala.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.