Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Krasnal Czerwone światło.
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
klusekman
Witam i od razu przepraszam że znowu pojawia się wątek o czerwonym świetle w krasnalu, ale szukam od wczoraj i nie mogę rozwiązać problemu. Czytał książkę o PHP i doszedłem do baz danych i muszę jakoś sprawdzać swoje umiejętności. Nie wiem co powinienem zrobić aby stworzyć bazę. Wchodząc na localhost/phpmyadmin domyśle "user: root, pass: krasnal" nie działają i nie mogę się tam zalogować. Próbowałem już instalowania na nowo krasnala, ale nie zadziałało. Gdzieś też pisałem że trzeba jakoś restartować i wyłączać krasnala i uruchamiać proces mysqld.exe normalnie i przez cmd, ale też nic nie dało. Wpisując w cmd "net start mysql" pojawia się komunikat
Kod
"Wystąpił błąd systemu 1058. Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia"
.
Nie wiem co jeszcze mam zrobić, żeby to zadziałało. Skrypty php normalnie działają, ale baza ma czerwone światło. Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale łączę się z internetem przez router i wpisując ip w przeglądarce pojawia się strona konfiguracji routera, a na krasnala można wchodzić przez localhost, 127.0.0.1, nazwę komputera i adres w lanie czyli 192.168.1.X. Z góry dzięki za pomoc.
kingofspace
spróbuj wejść na cba.pl (jak coś przepraszam za reklamę czy coś w tym stylu) zarejestruj się tam masz hosting działający z bazą i fajnymi dodatkami.
rytek
Napisz, jaki masz system operacyjny.
plsd
ja miałem kiedyś miałem podobny problem z WAMP i wystarczyło wyłączyć skype może to pomoże.
klusekman
Problem załatwiony. Zainstalowałem WebServa zamiast krasnala.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.