Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pamięć RAM Jaką Kupić ?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
mustang
Witam wszystkich mam taki mały problem ponieważ chce kupić pamięć ram do mojego 2 komputera , a nie wiem jakie możecie cos polecic ? powiedziec jakie dobre ?
Intel Celeron D 346 , 3066 MHz (23 x 133) karta graficzna : Nividia GeForce FX 5500 ( 256 MB ) dysk twardy : 2 dyski po 74,55 GB

Płyta główna niestety nie znam nazwy , lecz w programie EVEREST pisze o magistrali pamieci : DDR SDRAM 64 bitowy

polecicie cos ?

z góry dzięki za pomoc smile.gif
thomson89
Skoro pisze że DDR SDRAM, to możesz kupić jakąś DDRII 800mhz. Ale się nie opłaca. Chyba że ci się w przyszłości przyda taki RAM. Jak kupisz DDRII to ona powinna działać ale nie będzie w pełni wykorzystywana. Jak kupisz zwykłe DDR to trochę zaoszczędzisz.

Ale nie jestem tego pewien. Przydałaby się nazwa płyty głównej. worriedsmiley.gif
kwiateusz
skad pewnosc ze skoro pisze ddr ram to ddr2 bedzie pasowało? jak juz masz everesta to on ślicznie pokazuje nazwe plyty głównej, a nawet link do strony jej producanta
Mephistofeles
Gratulacje, wsadź DDR2 do slotu DDR.
Na szczęście producenci pomyśleli o tym i bez cięcia (tego nie polecam biggrin.gif) zwyczajnie nie wejdzie.
b77proof
Ja tam polecam DDR2 2Gb + 2Gb 8500MHz chyba najszybszy dostępny RAM

PcWorld.co.uk
l0ud
Cytat(b77proof @ 6.02.2010, 14:58:34 ) *
Ja tam polecam DDR2 2Gb + 2Gb 8500MHz chyba najszybszy dostępny RAM

PcWorld.co.uk

Ten RAM ma 1066MHz [błąd w sklepie], poza tym i tak nie będzie działał. Do takiej płyty tylko pierwsze DDRy, które niestety - są dużo wolniejsze i droższe...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.