Mam problem.
Stworzyłem sobie wyszukiwarkę własnej witryny i mam problem z wyświetlaniem wyników.
Wyświetla je dobrze, ale chciałbym, aby po znalezieniu wyników kliknąć w interesujący mnie kod i przeniesie mnie do odpowiedniego artykułu.
Lecz tutaj nasuwa się problem. Nie bardzo wiem co przypisać do zmiennej $adres i zmiennej $id
Mógłby prosić o pomoc?
Z góry dziękuje

szukaj.php
<?php include('functions/filtr.php'); include('include/db.php'); { } else { $zapytanie = "SELECT home.tresc FROM home WHERE tresc LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT kontakt.tresc FROM kontakt WHERE tresc LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT oferta.tresc FROM oferta WHERE tresc LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT o_mnie.tresc FROM o_mnie WHERE tresc LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT portfolio.tresc FROM portfolio WHERE tresc LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT portfolio.nazwa FROM portfolio WHERE nazwa LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT portfolio.technologia FROM portfolio WHERE technologia LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT portfolio.adres_strony FROM portfolio WHERE adres_strony LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT reklama.tresc FROM reklama WHERE tresc LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT skrypty.tresc FROM skrypty WHERE tresc LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT skrypty.nazwa FROM skrypty WHERE nazwa LIKE '%{$_POST['wynik']}%'"; for($x=0;$x<$oblicz;$x++) { $wyraz = $wyrazy; //odpowiada za wyświetlanie //koniec wyświetlania } } ?>
Pozdrawiam,
adrianozo
Co tutaj może być źle? Nie wiem czemu ale nie przypisuje mi do adresu
<?php include('functions/filtr.php'); include('include/db.php'); { } else { $zapytanie = "SELECT tresc FROM home WHERE tresc LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT tresc FROM kontakt WHERE tresc LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT tresc FROM oferta WHERE tresc LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT tresc FROM o_mnie WHERE tresc LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT tresc FROM portfolio WHERE tresc LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT nazwa FROM portfolio WHERE nazwa LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT technologia FROM portfolio WHERE technologia LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT adres_strony FROM portfolio WHERE adres_strony LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT tresc FROM reklama WHERE tresc LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT tresc FROM skrypty WHERE tresc LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT nazwa FROM skrypty WHERE nazwa LIKE '%{$_POST['wynik']}%' UNION SELECT id FROM home UNION SELECT id FROM kontakt UNION SELECT id FROM oferta UNION SELECT id FROM o_mnie UNION SELECT id FROM portfolio UNION SELECT id FROM reklama UNION SELECT id FROM skrypty UNION SELECT adres FROM home UNION SELECT adres FROM kontakt UNION SELECT adres FROM oferta UNION SELECT adres FROM o_mnie UNION SELECT adres FROM portfolio UNION SELECT adres FROM reklama UNION SELECT adres FROM skrypty"; for($x=0;$x<$oblicz;$x++) { $wyraz = $wyrazy; echo '<a style="text-decoration: none;" href="/'.$wiersz['adres'].'/'.$wiersz['id'].'"><b>'.$wyrazek.'</b></a>'; } } ?>
TEMAT CLOSE