Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd składni MySQL , nie można uzyskać połączenia
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Bubel
Witam!

Jakiś czas temu wykupiłem skrypt TSI-G Movie 1.7 po trzech miesiącach poprawnego działania skryptu, nagle gdy wchodzę do panelu moderatora pokazuje mi się komunikat: "You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1". Niewiem jakie dane są potrzebne do zdiagnozowania problemów, więc piszcie śmiało. Proszę potraktować mnie jako początkującego. Z góry dziękuję.
Poniżej zamieszczam link do skryptu, oczywiście w celach edukacyjnych
http://pl.hotfile.com/dl/20527463/5764507/...ie_1.7.rar.html nie wiem jak jest z licencją na ten skrypt, bo gościu od którego go kupiłem i autor skryptu w jednym, zamknął stronę i skończył działalność.
lnn
"You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near "

oznacza ze posiadasz blad w skladni zapytania SQL smile.gif
Bubel
Oki, a tak jakbyś miał to wytłumaczyć totalnemu ciemniakowi?;)Posiadam tylko elementarną wiedzę, a składnia sql jest dla mnie czarną magią, dlatego kupiłem skrypt. Gościu zapewniał pomoc techniczną, ale teraz zwinął interes i tyle.
lnn
to znaczy ze zapewne cos co pobiera/zapisuje/itp. dane z bazy jest blednie napisane bo wywala error ze jest blad w składni winksmiley.jpg
someone.cool
nie mogę ściągnąć tego pliku z hotfile :/ ale zazwyczaj taki błąd występuje gdy masz błąd w składni związany z niezamkniętym nawiasem lub brakiem średnika.

p.s. może koleś napisał ten skrypt tak, że ulega samozniszczeniu po 3 miesiącach ? winksmiley.jpg
Bubel
A gdybym podesłał wam ten skrypcik w inny sposób to moglibyście ocenić co i jak? Bo szczerze mówiąc nawet nieewiem w którym pliku szukać błędu. Jedyny plik jaki przychodził mi do głowy to plik db_connect.php, ale tam są tylko parametry bazy danych, której używam. Jakby ktoś zdecydował się pomóc będe wdzięczny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.