Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ocena serwisu z filmikmi
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Bitkosa
Proszę o ocenę serwisu z filmikami online

http://www.funiak.tk
Kildyt
Ogólnie kiepsko.
Design jest nieprzemyślany. Kolorystyka jest zbyt ciężka, a przecież tematyka strony wymusza na użytkowniku długie przeglądanie strony (chyba, że użytkownik zdecyduje inaczej, co jest bardzo prawdopodobne).
Logotyp nie jest charakterystyczny. To musi być coś co użytkownik zapamięta i rozpozna. Slogan strony jest "bardzo oryginalny".
Jeżeli coś jest linkiem to po najechaniu kursorem użytkownik powinien zauważyć jakąś zmianę w stylu.
Jak już wcześniej wspomniałem, układ jest nieprzemyślany. Zbyt chaotyczne i i nieintuicyjne.
Miniaturki filmików są zbyt małe. Tak nie zachęcić użytkownika do oglądnięcia całego filmu.
Brzydkie URL-e. Pomyśl o przyjaznych.
Na początku pozwoliłbym na anonimowe dodawanie komentarzy.

Kod strony tragiczny.
Wywal js do osobnego pliku.
Kod jest niezgodny ze standardami. Font już dawno odszedł na emeryturę. Nadużywasz div-ów. Dominuje ubogość znaczników. Rozgranicz strong i b (to nie są te same znaczniki). Kod nie jest zoptymalizowany, a na wysokiej pozycji w google powinno Ci zależeć.

Dobry sposób na trening i rozwijanie umiejętności, ale na dłuższą metę trudno będzie Ci się wybić ze względu na szeroką i mocną konkurencję. Jeżeli chcesz ją promować to radze iść "szybkimi krokami" w stronę serwisów społecznościowych.
livinghatret

Sekcja z kategoriami jest straaasznie nieczytelna. Zwiększ przestrzeń pomiędzy nimi, bo jest zdecydowanie zbyt mała.

Nad kolorystyką również musisz popracowac. Zestawienie w ten sposób czerwonego z niebieskim i żółtym nie jest najlepszym pomysłem.
dziurson
- 382 Errors, 304 warning(s) dla XHTML 1.0 Transitional
- Błędy (8) dla CSS wersja 2.1
- Kodowanie strony w Windows-1250
- Definiowanie funkcji JavaScript pomiędzy HTML-em
- Sporo pustych div-ów w kodzie
- Przydałby się ładniejszy komunikat o braku strony a nie tylko "Brak strony"
- Odruchowo chcę kliknąć na top by cofnąć się do strony głównej a tu klops, to nie link
SHiP
Zarejestrowałem się jako apostrof tzn '
Wymagaj normalnych znaków. Co do bezpieczeństwa: zamiast avatara wysłałem plik php i serwer go odebrał i ma nawet ten sam rozmiar tj. 19 bajtów więc mam już kod php na serwrze teraz tylko pozostaje go uruchomić. Sprawdzaj czy to co wysyłają ludzie jest na pewno obrazkiem.
Bitkosa
Dzięki za słuszne uwagi snitch.gif
karol33
popraw błędy dla dla XHTML 1.0 Transitional i zmień tło na jakieś ciekawsze a nie ten ciemny niebieski, no i wrzucaj filmiki
Bitkosa
Zapraszam do oceny w serwisie został zmieniony layout na nowy.

Zapraszam ponownie do oceny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.