Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: foxserv + pgsql + :( windows
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
cesar
czy ktoś mógłby się podzielić doświadczeniem w instalacji pqsql na windowsie przy wykorzystaniu foxserv, bo ja (niewiem dlaczego, robie krok po kroku wedle instrukcji) mam z tym problemy, z góry ogromne dzięki
GeoS
Od kiedy FS ma w pakiecie pgSQLa :?:
cesar
No właśnie w tym cały urok że niema a muszę mieć smile.gif Dlatego ściągnołem sobie pgsqla i staram sobie go posadzić na fs
GeoS
I w czym problem :?:

Teraz do testow sciagam 7.3.1 i zobaczymy co z tego bedzie biggrin.gif
cesar
Problem polega na udostępnieniu. Tz baza sobie super działa (korzystam z pgAdmin II, można sobie tworzyć bazy, tabele, userów) ale niemogę jej udostępnić serwerowi, by można np. podpiąć phppgadmina bądź z poziomu php (mam włączone extensions phppq) poprostu niby się próbuje połączyć ale ciągle odrzuca właściwego usera z właściwym passwordem (dla testów stworzyłem kliku usersów i ciągle nic, próbowałem nawet bez possworda samego usera i ciagle cisza) a tak wogóle to też długo się męczyłem w komunikacją przy pomocy pgAdmin II, ale sobie narazie poradziłem poprzez zaistalowanie (niestyty) IIS, zadziałało ale może w tym tkwi problem i coś się posypało? A tak w ogólnie to wolę mysql tylko tym razem muszę (chociaż niechcę) sad.gif
GeoS
To moze sprobuj udostepni baze poprzez pgODBC :?:

Z dwojga zlego lepsze to niz nic smile.gif
cesar
Wielki dzięki tylko mam mały problem jak to zrobić smile.gif sorry ale jestem już padnięty i niemam już siły szukać w manualach, jażeli mógłbyś podać jakieś źródło byłbym (właściwie już jestem) ogromnie wdzięczny
cesar
finito udało się! więc problem polegał na tym że pgsql jest bazą unixową i trzeba sobie stalnąć cygwina - emulator unix. Działa tylko niewiem poco przechodzić na pgsql? (ja musiałem bo naprawiam pewien projekt który działał z pgsql)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.