Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: strona fikcyjnej szkoły
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
r4xz
strona główna:

proszę o obiektywną opinię (oraz bardzo krytyczną).
mam także pytanie: co lepiej się prezentuje?
1. logo o stałej szerokości natomiast zawartość dostosowana do szerokości okna
2. stała szerokość loga i zawartości
3. szerokość loga i zawartości dostosowana do okna
icetique
Na pewno logo o stałej szerokości i zawartość dostosowana do szerokości okna odpada (przynajmniej dla mnie).

Zmień kolor daty, mało widoczne.
frytek92
Napewno zmień to o czym mówił icetique a do tego jeżeli chodzi o przedstawienie newsów to wybierz inna formę bo obrazek i tytuł nie daje mi wystarczająco dużo informacji o danej aktualności.
thomson89
Według mnie, opcja 2.

Zbyt dużo zielonego na środku. Czy nie lepiej jest zrobić boxy, tak jak jest box na reklamę, a wcięcia w te białe plamy trochę jaśniejsze od zielonego tła?

Data i aktualizacja strony na biało, zdecydowanie.

Bardzo ładny layout! Jeszcze potnij go dobrze...
r4xz
Cytat(icetique @ 20.03.2010, 23:20:12 ) *
Na pewno logo o stałej szerokości i zawartość dostosowana do szerokości okna odpada (przynajmniej dla mnie).

Zmień kolor daty, mało widoczne.

no to zmieniamy - kolor daty zmieniony, całość dopasowana do szerokości 1024.

Cytat(frytek92 @ 20.03.2010, 23:32:17 ) *
jeżeli chodzi o przedstawienie newsów to wybierz inna formę bo obrazek i tytuł nie daje mi wystarczająco dużo informacji o danej aktualności.

teraz coś z zupełnie innej beczki:

Cytat(thomson89 @ 21.03.2010, 11:45:50 ) *
Data i aktualizacja strony na biało, zdecydowanie.

done.
krzysztof_kf
dodaj hover dla linków wszelkich lepiej będzie to wyglądać
r4xz
Cytat(krzysztof_kf @ 21.03.2010, 12:58:53 ) *
dodaj hover dla linków wszelkich lepiej będzie to wyglądać

nie rozumiem... mam dodane bodajże w 4 miejscach

Cytat
Zbyt dużo zielonego na środku.

może lepiej wersja zielono-niebieska? (tylko czy czasem za bardzo się nie gryzie..)
http://images43.fotosik.pl/274/c27f61de388c573a.png
krzysztof_kf
chodzi mi głównie o podkreślenia czyli

Kod
text-decoration: underline;
DiH
- W tej chwili Twoje menu poziomie jest zupełnie nieczytelne. W miejscu: Strona główna -> Podstrona etc.
Zwiększ kontrast między tłem, a czcionką. Można by delikatnie przyciemnić tło, a tekst rozjaśnić do #ddd.
- Czcionka w treści w newsa jest stanowczo za mała. Podziałaj z wielkością w em.
- W menu niedopuszczalne jest używanie skrótów w taki sposób jak Zaj. wyrównawcze.

Całkiem przejrzysty ten szablon. Podobałby mi się bardziej, gdyby nie ten przygnębiający kolor.

Pozdrawiam
thomson89
Niebieski nie pasuje.

Między środkowymi boxami, daj chociaż 5px przerwy.

Wydaje mi się, że obrazki powinny być tylko na jednym pasku nie na dwóch.

Tak jak powiedział DiH, w breadcrumbs rozjaśnij kolor czcionki. Ale nie biały ani szary. Coś pomiędzy. Kolor dla stanu hover jest ładny.

W stopce dla hovera underline: pokombinuj.

Zobacz też, jak będzie się prezentowało wcięcie z prawej dla stanu hover w boxie. Jestem ciekaw smile.gif

Środek wygląda zdecydowanie lepiej.

Fajny background dla tych obrazków w artykułach.

Usuń logo nk haha.gif daj, no nie wiem, np. serwisy gdzie się pytania zadaje. To co jest w tej chwili na nk to odbiega od nienormalności i źle mi się kojarzy biggrin.gif
r4xz
dzięki wszystkim za opinię, a co do "przygnębiającego koloru" to powstały 2 wersje.
dla ciekawskich wygląd galerii w drugim "kolorze":

(teraz pozostaje tylko kodowanie)

PS wybór co do kolorystyki to już podejmie inna osoba... winksmiley.jpg
gigzorr
dla mnie ta ostatnia najlepsza ; )
karol33
duża zmiana, zmieniłbym jeszcze te przekierowania srtona główna - podstrona - pod podstrona na jakieś normalne nazwy
nmts
Cytat(karol33 @ 22.03.2010, 10:15:46 ) *
duża zmiana, zmieniłbym jeszcze te przekierowania srtona główna - podstrona - pod podstrona na jakieś normalne nazwy

No i datę, bo dzisiaj jest 22 marca oraz nazwę domeny w stopce, bo wątpię żeby miał taką domenę. Na dodatek wszystkie newsy są takie same.
r4xz
newsy, data, nazwy stron i podstron (.etc) będą dopiero właściwe po zakodowaniu strony, póki co jest to tylko przykład wyglądu winksmiley.jpg
menTis
Słaby layout. Za mały kontrast.

Edit: Ten drugi lepszy, aczkolwiek taki średni - 3+/6
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.