Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP Jportal] Tabele
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
kamilos809
Witam,
Dzisiaj napisałem swój drugi w życiu moduł do CMS JPortal. Wszystko dobrze tylko nie wiem jak dodać nową funkcję w PA. Chodzi mi konkretnie o taką funkcję, żeby można było dodawać usera pod kilka kategorii. Moduł przeznaczony jest do strony szkoły(strona Hogwart'u z hp). Czyli uczniowie byli przyjmowani do 4 domów. Ja chcę im wybierać dom. Mam już zapisy wzorowane na module kolegi ale one tylko dodają z "zgłoszeni" do "zapisani". poniżej trochę mojego kodu:
Cała tabelka zapisanych uczniów:
  1. function uczniowie()
  2. {
  3. <table width=\"680\" align=\"center\" border=\"1\" frame=\"box\">
  4. <tr>
  5. <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"20\"><font color=\"$color[7]\">ID</font></td>
  6. <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"70\"><font color=\"$color[7]\">Imie</font></td>
  7. <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"100\"><font color=\"$color[7]\">Nazwisko</font></td>
  8. <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"140\"><font color=\"$color[7]\">Mail</font></td>
  9. <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"300\"><font color=\"$color[7]\">gg</font></td>
  10. <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"150\"><font color=\"$color[7]\">Akcje</font></td>
  11. </tr>
  12. ");
  13.  
  14. echo("</table>");
  15.  
  16. $q="SELECT * FROM zapisy_uczen WHERE dom='gryff' AND dom='huff' AND dom='rav' AND dom='slyth' ORDER BY id ASC";
  17. $w=mysql_query($q);
  18. echo("<table width=\"680\" align=\"center\" border=\"1\" frame=\"box\">");
  19. while($rek=mysql_fetch_array($w))
  20. {
  21.  
  22.  
  23. <tr>
  24. <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"20\"><font color=\"$color[7]\">$rek[id]</font></td>
  25. <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"70\"><font color=\"$color[7]\">$rek[imie]</font></td>
  26. <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"100\"><font color=\"$color[7]\">$rek[nazwisko]</font></td>
  27. <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"140\"><font color=\"$color[7]\">$rek[mail]</font></td>
  28. <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"300\"><font color=\"$color[7]\">$rek[gg]</font></td>
  29. <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"100\"><font color=\"$color[7]\">
  30. <a href=\"admin.php?op=zapisy&cmd=del&id=$rek[id]\">[DEL]</a>
  31. </font></td>
  32. </tr>
  33. ");
  34. }
  35. echo("</table>");
  36. }

Funkcja przydziału
  1. function acc()
  2. {
  3. global $PHP_SELF, $id;
  4.  
  5. $za="SELECT * FROM zapisy_uczestnik WHERE id=$id";
  6. $wy=mysql_query($za);
  7.  
  8. mail("".$ro[mail]."", "Zostałes przyjęty(a) na Uczestnika...", "Z przyjemnością oznajmujemy że zostałeś(aś) przyjęty(a) na uczestnika/uczestniczkę Turnieju Trójmagicznego.
  9. \n
  10. Z poważaniem Administrator Turnieju Trójmagicznego
  11. \n
  12. www.tt.sm.ayz.pl");
  13.  
  14. $z="UPDATE zapisy_uczestnik SET acc=1 WHERE id=$id";
  15. $w=mysql_query($z);
  16.  
  17. mn_title_open();
  18. echo("Przyjęto");
  19. mn_title_close();
  20. mn_text_open();
  21. echo("<br>");
  22. echo("Uczestnik został przyjęty <br><br><a href='http://www.testy908.yoyo.pl/admin.php?op=zapisy'>Powrót</a>");
  23. mn_text_close();
  24. }

jeśli funkcje acc przerobię na cokolwiek innego to wszystko pięknie, ładnie ale user nie przenosi się do "zapisani".

PS. Wielkie sorry za zły temat ale nie łapię się za bardzo w tym, który dział byłby najlepszy
nospor
Cytat
Wielkie sorry za zły temat ale nie łapię się za bardzo w tym, który dział byłby najlepszy
No na pewno nie obiektówka... przenosze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.