Dzisiaj napisałem swój drugi w życiu moduł do CMS JPortal. Wszystko dobrze tylko nie wiem jak dodać nową funkcję w PA. Chodzi mi konkretnie o taką funkcję, żeby można było dodawać usera pod kilka kategorii. Moduł przeznaczony jest do strony szkoły(strona Hogwart'u z hp). Czyli uczniowie byli przyjmowani do 4 domów. Ja chcę im wybierać dom. Mam już zapisy wzorowane na module kolegi ale one tylko dodają z "zgłoszeni" do "zapisani". poniżej trochę mojego kodu:
Cała tabelka zapisanych uczniów:
function uczniowie() { <table width=\"680\" align=\"center\" border=\"1\" frame=\"box\"> <tr> <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"20\"><font color=\"$color[7]\">ID</font></td> <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"70\"><font color=\"$color[7]\">Imie</font></td> <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"100\"><font color=\"$color[7]\">Nazwisko</font></td> <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"140\"><font color=\"$color[7]\">Mail</font></td> <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"300\"><font color=\"$color[7]\">gg</font></td> <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"150\"><font color=\"$color[7]\">Akcje</font></td> </tr> "); $q="SELECT * FROM zapisy_uczen WHERE dom='gryff' AND dom='huff' AND dom='rav' AND dom='slyth' ORDER BY id ASC"; { <tr> <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"20\"><font color=\"$color[7]\">$rek[id]</font></td> <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"70\"><font color=\"$color[7]\">$rek[imie]</font></td> <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"100\"><font color=\"$color[7]\">$rek[nazwisko]</font></td> <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"140\"><font color=\"$color[7]\">$rek[mail]</font></td> <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"300\"><font color=\"$color[7]\">$rek[gg]</font></td> <td bgcolor=\"$color[6]\" class=\"uni_01\" width=\"100\"><font color=\"$color[7]\"> <a href=\"admin.php?op=zapisy&cmd=del&id=$rek[id]\">[DEL]</a> </font></td> </tr> "); } }
Funkcja przydziału
function acc() { $za="SELECT * FROM zapisy_uczestnik WHERE id=$id"; \n Z poważaniem Administrator Turnieju Trójmagicznego \n www.tt.sm.ayz.pl"); $z="UPDATE zapisy_uczestnik SET acc=1 WHERE id=$id"; mn_title_open(); mn_title_close(); mn_text_open(); echo("Uczestnik został przyjęty <br><br><a href='http://www.testy908.yoyo.pl/admin.php?op=zapisy'>Powrót</a>"); mn_text_close(); }
jeśli funkcje acc przerobię na cokolwiek innego to wszystko pięknie, ładnie ale user nie przenosi się do "zapisani".
PS. Wielkie sorry za zły temat ale nie łapię się za bardzo w tym, który dział byłby najlepszy