Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wymuszenie pobierania pliku
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mack1908
Witam.

Mam pewien dosyć poważny problem. Otóż czego bym nie próbował nie mogę wymusić pobrania przez przeglądarkę pliku, którego rozszerzenie jak mniemam jest przypisane do akcji odtwarzania w oknie przeglądarki. Próbowałem już grzebać w nagłówkach co powodowało tylko pobranie kilkunasto bajtowego pliku. Czy ktoś może ma jakieś pomysły ? Przyjmę każde rozwiązanie problemu :) Oczywiście nie ma mowy o zmienianiu ustawień przez użytkownika - wszystko musi przebiegać automatycznie.

Pozdrawiam.
wookieb
google -> php force download
mack1908
Brak słów ...

Przekopałem pół Google szukając informacji jak wymusić pobierania włączając w to manual php.net, blogi itd. jednak ŻADEN z opisanych tam sposobów nie działa. Więc byłbym wdzięczny, gdyby ktoś pomógł :)

Edit: Powiem inaczej, sposoby te zostały przewidziane tylko dla plików na tym samym serwerze co skrypt.
strife
Cytat(mack1908 @ 21.05.2010, 14:12:56 ) *
Brak słów ...

Przekopałem pół Google szukając informacji jak wymusić pobierania włączając w to manual php.net, blogi itd. jednak ŻADEN z opisanych tam sposobów nie działa. Więc byłbym wdzięczny, gdyby ktoś pomógł smile.gif

Edit: Powiem inaczej, sposoby te zostały przewidziane tylko dla plików na tym samym serwerze co skrypt.

No ok, ale dostałeś odpowiedź taką samą jak problem, który przedstawiłeś. Nie podałeś żadnych konkretów (kodu źródłowego) to niby jak mamy Ci inaczej pomóc? Tak więc proszę podaj kod źródłowy i opisz dokładnie, w którym miejscu występuje problem, a z chęcią ktoś Ci pomoże smile.gif

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.