Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: subdomeny na localu
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
Mlodycompany
Witam. Mam postawionego apache'a i tam inne rzeczy potrzebne do serwera www. Otóż potrzebuje zrobić na nim subdomeny. Wiem, że rozwiązało by to zakupienie domeny i przypisanie ale nie uśmiecha mi się wydawać kasę bez sensu. Czy istenieje jakaś możliwość przypisania subdomen? Nie znam się na tym za bardzo bo szczerze mówiąc nigdy się tym nie interesowałem. Proszę o pomoc i wyrozumiałość
erix
Cytat
Witam. Mam postawionego apache'a i tam inne rzeczy potrzebne do serwera www. Otóż potrzebuje zrobić na nim subdomeny. Wiem, że rozwiązało by to zakupienie domeny i przypisanie ale nie uśmiecha mi się wydawać kasę bez sensu.

A tak trochę bardziej po polsku? Bo ja zrozumiałem, że potrzebujesz piłki, ale ona leży tam, gdzie jest.

Konkretniej trochę... Tak naprawdę, to nie wiadomo, w czym masz problem.
Mlodycompany
no chce zrobić żebym miał subdomeny na localhoscie. Żeby każdy użytkownik miał przypisaną subdomene.
erix
Cytat
Żeby każdy użytkownik miał przypisaną subdomene.

Masz na myśli, żeby na zewnątrz?
Mlodycompany
nie chodzi mi o to że strona główna jest pod np. domena.pl i każdy użytkownik który się zarejestruje otrzymuje subdomene np. user.domena.pl.
erix
Google: wildcard.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.