Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]problem sidebar (dwa menu)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Johnas
Witam mam dwa sidebar`y czy da się jakoś zrobić aby jedno i drugie wczytywało oddzielnie? Chcę zrobić menu poziome i pionowe w dwóch stylach.

proszę o trą ostatnią szybką pomoc winksmiley.jpg
Daiquiri
Co rozumiesz przez wczytywało się oddzielnie? Nadajesz jeden styl jednemu sidebarowi np. #sidebar-1 i drugiemu drugi np. #sidebar-2.
Johnas
a jak w css to połączyć bo mam #sidebar a i to jest jakoś połączone z menu winksmiley.jpg
Daiquiri
Oznacza to, że wszystkie linki w elementach oznaczonych #sidebar a będą wyglądały tak, jak w tej deklaracji. Jeżeli masz drugie menu i chcesz mu nadać inny styl dla linka nazywasz go np. #sidebar-2 a, deklarujesz go w CSSie i przypisujesz do innego np. DIVa.

Przykładowo masz DIV z id "sidebar", wtedy wszystkie linki w nim zawarte będą miały (z grubsza) styl, który jest określony w #sidebar a. Budujesz drugiego DIVa z id "sidebar-2", tworzysz w CSSie styl #sidebar-2 a i wtedy wszystkie linki w DIVie sidebar-2 będą wyglądały tak, jak zostały zadeklarowane w stylu #sidebar-2 a.
Johnas
Nic będę kombinował jak serwer zacznie działać winksmiley.jpg w razie co napiszę
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.