Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mdb2 + php 5.3 - problem?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Adam_barczyk
Witam,
mam nadzieję, że temat umieściłem w dobrym dziale... Mam następujący problem - używam xamppa i chciałem skorzystać z modułu pear db, a dokładniej z klasy mdb2, jednak wystąpił problem jak w opisie tematu: "Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated".
Troszkę poszperałem i doszukałem się że mdb2 nie chce współpracować z php 5.3, jednak znalazłem również patcha na ten problem >>>KLIK<<< , jednak nie wiem jak go zainstalować :/ - czy mógłby mi ktoś pomóc - napisać jakąś instrukcję jak to zainstalować, albo podpowiedzieć mi w jaki inny sposób rozwiązać ten problem?

PS: Probowalem jeszcze wylaczyc powiadamianie o błędach E_DEPRECATED w php.ini ale mi to niestety nie wychodzi... nie wiem czy w złym miejscu próbuję dokonać zmian czy...? hmmm...

Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
Adam
wookieb
Plik z podanego przez Ciebie linku jest patchem dla systemów kontroli wersji. Nie wiem czy w każdym działa to tak samo, ale jest taka możliwośc. Możesz bo zaaplikować ręcznie albo użyć do tego celu TortoiseSVN.
Drugą opcją jest zaktualizownie MDB2 poprzez PEAR-a do wersji 2.5.0b
Adam_barczyk
Cytat(wookieb @ 14.09.2010, 07:28:35 ) *
Plik z podanego przez Ciebie linku jest patchem dla systemów kontroli wersji. Nie wiem czy w każdym działa to tak samo, ale jest taka możliwośc. Możesz bo zaaplikować ręcznie albo użyć do tego celu TortoiseSVN.

A jakieś wskazówki jak to zrobić? Zainstalowałem ten program , ale szczerze mówiąc nie wiem jak się do tego zabrać...

Cytat(wookieb @ 14.09.2010, 07:28:35 ) *
Drugą opcją jest zaktualizownie MDB2 poprzez PEAR-a do wersji 2.5.0b

Zaktaulizowałem - nie działa :/
wookieb
Kod
pear install MDB2-2.5.0b3

Tak instalujesz do wersji beta.
Adam_barczyk
Cytat(wookieb @ 14.09.2010, 11:32:01 ) *
Kod
pear install MDB2-2.5.0b3

Tak instalujesz do wersji beta.

Tak to wiem... ale po aktualizacji nadal wystepuje ten sam błąd. Chciałbym ręcznie dodać tego patcha - tylko jak to zrobić?
Pozdrawiam i dziekuję
wookieb
Więc albo nie zainstalowało się poprawnie albo nie wiem co. Generalnie patch polegał na tym, ze usuwał m.in znaki & przed operatorami "new". Możesz zrobić to samo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.