Kalinowcyk
7.10.2010, 13:11:56
Witam.
Mam dość skomplikowany problem z subdomenami i podkatalogami i wątpliwości, czy problem ten da się rozwiązać.
Sytuacja przedstawia się następująco:
tworzyłem stronę, która ma dwa interfejsy użytkownika, jednak wspólną bazę i kod. Jeden z interfejsów tworzyłem w katalogu głównym aplikacji, drugi z interfejsów wywoływany jest przez podkatalog. W tym podkatalogu umieściłem plik .htaccess z RewriteBase /.
Spowodowało to, że wszystkie odwołania do tego podkatalogu były faktycznie przekazywane do katalogu głównego i tam wykonywane.
Problem w tym, że teraz klient chce, aby na ten podkatalog wskazywała subdomena. Przy wejściu przez subdomenę katalog nadrzędny nie jest widoczny dla .htaccess. Czy jest jakaś możliwość, żeby to rozwiązać?
Za wszelkie wskazówki z góry dzięki.
Cytat
Przy wejściu przez subdomenę katalog nadrzędny nie jest widoczny dla .htaccess. Czy jest jakaś możliwość, żeby to rozwiązać?
Albo użyj ścieżek bezwzględnych, albo stwórz dowiązania symboliczne do pozostałych części aplikacji.
Kalinowcyk
7.10.2010, 16:27:57
Wiem co to są dowiązania symboliczne na poziomie systemu. Pisana przeze mnie aplikacja hostowana będzie na hostingu współdzielonym, na którym nie mam dostępu do shella. Czy w takiej sytuacji rozwiązanie z dowiązaniami jest realne? Możesz podać jakieś przykłady?
Hmm,
exec wystarczy przecież, chyba że jest zablokowany.
Kalinowcyk
8.10.2010, 06:17:21
W sumie racja.
Nie bardzo mam jednak pojęcie, jak to zrobić.
Mam powiedzmy index.php w katalogu głównym, chciałbym się do niego odwołać z subdomeny. Jak to zrobić?