Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dodawanie komentarzy na stronie przez zalogowanych uzytkownikow
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tifoso
Mam gotowa strone z formularzem rejestracji, logowanie plus wyświetlanie strony właściwej po zalogowaniu.

Chcialbym umozliwic zalogowanym uzytkownikom dodawania komentarzy, oraz żeby pod komentarzem widniała informacja kiedy i przez kogo zostal on dodany.

Jakies pomysly?
CuteOne
a nad czym tu myślećquestionmark.gif zrobiłeś formularz logowania i rejestracji więc komentarze nie powinny ci nastręczać większych problemów..
tifoso
O ile się nie mylę to ideą tego forum jest pomaganie innym użytkownikom a nie wygłaszanie swoich mądrości, więc zachowaj je dla siebie na przyszłość albo poszukaj sobie innego forum dla zakompleksionych!
CuteOne
Głupie pytanie głupia odpowiedź...

ps. wyczytałeś moje zakompleksienie między wierszami?
ps2. jak byś trochę pomyślał [jeżeli umiesz] to doszedłbyś do wniosku, że dałem Ci odpowiedź na tacy..
tifoso
twoje zakompleksienie było na tej tacy...
pedro84
Cytat(tifoso @ 31.10.2010, 19:44:10 ) *
O ile się nie mylę to ideą tego forum jest pomaganie innym użytkownikom a nie wygłaszanie swoich mądrości, więc zachowaj je dla siebie na przyszłość albo poszukaj sobie innego forum dla zakompleksionych!

Nie spinaj się tak, bo kolega wyżej ma rację.

Pytanie z gatunku głupich, no bo... czego nie wiesz? Przecież to podstawy podstaw: dodajesz komentarz, pobierasz, wyświetlasz. Gdzie to trudności?
Soulast
Powinieneś w google poszukać gotowych skryptów naprawdę jest tego masa;)

http://www.scriptsmill.com/comments.html
fr33d0m
Cytat(tifoso @ 31.10.2010, 18:44:10 ) *

Co masz na myśli poprzez pomaganie? chyba nie myślałeś o gotowcu?
Mephistofeles
Facebook
Imho dobry wybór gdy nie chcesz się za bardzo napracować. A do tego jestem zwolennikiem integracji ze społecznością smile.gif.
Gribo
Nie rozumiem was chłopak chce sam coś napisać a odsyłacie go do gotowców z których pewnie i tak nie zrozumie połowy.

Nawiązując do samej idei "możliwości komentowania po zalogowaniu"

krok 1. utwórz bazie danych tabele komentarze gdzie dasz sobie kolumny typu : id,user_id,tresc,data
krok 2. dobierz odpowiednie typy pól do tych podanych wyżej tongue.gif
krok 3. na stronie na której ma być możliwość komentowania wstaw formularz komentarza.
krok 4. przed formularzem wstaw warunek sprawdzający czy użytkownik jest zalogowany.

powodzenia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.