jacobson
16.12.2010, 19:14:39
Czesc, mam taki problem. Zrobilem format calego kompa... zdazylem zainstalowac apache, php i mysql nic wiecej nawet przegladarki innej. Po probie uruchomienia Apache2.2 service w services.msc pojawia mi sie komunikat:
Windows could not start the Apach2.2 service on Local Computer
Error 1067: The process terminated unexpectedly
Czy ktos wie moze jak to naprawic ? ... np mysql service normalnie sie uruchamia... :/
Z gory dzieki za pomoc
_olo_1984
16.12.2010, 20:16:06
jaki windows ? Na sam początek usuń modyfikacje z httpd.conf które ustawiałeś dla php - zobacz czy także nie startuje. Może to być jakaś błędna komenda.
darko
16.12.2010, 20:21:13
Zajrzyj do loga oraz uruchom narzędzie diagnostyczne, które czyta pliki cfg. apache'a i w przypadku błędu zwraca jego przyczynę (nie pamiętam jak to narzędzie nazywa się pod windowsem, w każdym razie znajdowało się w lokalizacji apache'a).
// edit
sprawdź też czy nie masz już jakiejś usługi uruchomionej na porcie 80 (inny serwer? Skype? wirus? lub jakaś inna usługa?) można to zrobić nawet online lub z poziomu cmd (komendy nie pamiętam, bo nie korzystam już kilka lat z windowsa);
Mephistofeles
16.12.2010, 20:21:53
Masz Skypa?
jacobson
16.12.2010, 20:29:23
nie nic nie zdazylem zainstalowac. Jezeli chodzi o plik config to zmienialem tylko folder docelowy htdodcs na inny a tak to wszystko zostawilem tak jak bylo a to z tym narzedziem diagnostycznym to nie probowalem... i nie wiem do konca o co moze chodzic

EDIT:
Juz wiem co bylo nie tak.... troche zaniedbalem instalacje php w ktorym zamiast folderu apache/conf dalem samo apache. Po zmianie tego wszystko sie odpalilo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.