Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wysyłaniem mejla
Forum PHP.pl > Forum > PHP
heniek007
Zrobiłem wysyłanie mejla, używam frameworka KohanaPHP (nie daję tego do działu frameworków, bo nie wydaje mi się żeby problem dotyczył frameworka gdyż to działało) i email::send, jak używam Swift_Mail to jest tak samo. Wszystko działało dobrze, sprawdzane ze 100 razy, no i za tym nieszczęsnym 101 razem posypało się. Nic nie zmieniałem, nic nie ruszałem w kodzie, to działało i powinno działać. Otrzymuję błąd:

1. There was a problem reading line 1 of an SMTP response. The response so far was:
  2. []. It appears the connection has died without saying goodbye to us! Too many emails in one go perhaps? (fsockopen: #0)

Co się mogło stać? Google nic mi nie chce pomóc. Może ktoś miał podobny problem?

Nie daję kodu bo jak pisałem kod który mam działał dobrze, problem chyba nie leży w kodzie, zresztą cały kod to wywołanie email::send. Błagam o pomoc, bo to mi jest potrzebne na przysłowiowe wczoraj i posypało się w ostatniej chwili.
thek
Swift mailer ma z tego co zauważyłem jeden problem, o którym niewiele osób chyba wie, ale potrafi wysypać aplikację do mailingu jeśli się człowiek przed tym nie zabezpieczy. Mi Swift reaguje wysypaniem transportu podczas wysyłki maili na adres usera będącego na neostrada.pl co widziałem w logach lub poprzez zatrzymanie całego skryptu wysyłki. Prawdopodobnie mają oni jakiś filtr lub inny soft, który zwraca nietypowe informacje, a których Swift nie potrafi normalnie obsłużyć i rzuca wyjątkiem. Niestety nie posiadam w chwili obecnej komunikatu który jawnie o tym mówi. Wiem, że analizując ów wyjątek jawnie wskazuje on adres neostrady jako przyczynę błędu, z którym nie potrafi sobie poradzić.
kalmaceta
może thek ma racje nie wiem, a może po prostu

Cytat
Too many emails in one go perhaps

Testowanie trzeba przeprowadzać z głową. Ja bym strzelał w liczbę prób mimo wszystko 100 i 101 ....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.