piszę sobie skrypt już od dłuższego czasu i w trakcie walki natknąłem się na problem (związany raczej z moją niewiedzą). Gdy dodaję do bazy nowego posta łamanie linii jest. Natomiast gdy go edytuję to zamienia mi pociachaną całość w jeden ciąg znaków.
case 'demotywatory': // konfiguracja tematow { { mysql_query("INSERT INTO `demotywatory` (`demotywatory_id`, `demotywatory_title`, `demotywatory_short`, `demotywatory_content`, `id_cat`, `topic_akt`) VALUES (NULL, '".$_POST['f_temat_tytul']."', '".$_POST['f_temat_krotki']."', '".$_POST['f_temat_tresc']."', '".$_POST['f_kategoria']."', '1')"); } }
//listuj tematy $sq_tematy='select * from `demotywatory`'; { $id_temat=$list_temat['demotywatory_id']; $temat_id[$id_temat]=$list_temat['demotywatory_id']; $temat_tytul[$id_temat]=$list_temat['demotywatory_title']; $temat_krotki[$id_temat]=$list_temat['demotywatory_short']; $temat_tresc[$id_temat]=$list_temat['demotywatory_content']; $temat_kategoria[$id_temat]=$list_temat['id_cat']; } { $_POST['f_temat_tytul'] = safe($_POST['f_temat_tytul']); $_POST['f_temat_krotki'] = safe($_POST['f_temat_krotki']); $_POST['f_temat_tresc'] = safe($_POST['f_temat_tresc']); $_POST['f_kategoria'] = safe($_POST['f_kategoria']); $sq_save="UPDATE `demotywatory` SET `demotywatory_title` = '".$_POST['f_temat_tytul']."', `demotywatory_short` = '".$_POST['f_temat_krotki']."', `demotywatory_content` = '".$_POST['f_temat_tresc']."', `id_cat` = '".$_POST['f_kategoria']."' WHERE `demotywatory_id` =".$_GET['id']." LIMIT 1"; break; }
// usun artykul { break; }
Jak widać korzystam z UPDATE czy przy muszę gdzieś tam coś jeszcze dodać ? Czy ma to jakiś związek z nl2br ? Jeśli tak to czemu w momencie dodawania posta łamanie linii jest, a przy edycji już nie. Dziękuję z góry za pomoc.