Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Logo] Prośba o ocenę loga
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
phpion
Witam,
stworzyłem logo i generalnie jestem z niego zadowolony, ale czegoś mi tu nadal brakuje (jakiegoś drobnego smaczku). Prosiłbym o rzucenie okiem na moją twórczość i wypowiedzenie się na jej temat.

Logo

Całość powstała w programie Inkscape. Chciałem zrobić taki myk, że dolna część płomienia zachodzi na dolną część litery "f" - mogłoby to wyglądać ciekawie. Niestety nie mam pojęcia jak to zrobić więc równocześnie prosiłbym o ewentualną poradę. Każdy element mam na osobnej warstwie, wszystko to wektory.

Pozdrawiam,
pion
gigzorr
tak patrze patrze i patrze w to logo i co by tu zmienić hm...

jak dla mnie to jest proste,przejrzyste jednym słowem ok.
phpion
Dzięki za opinię smile.gif w międzyczasie poprawiłem pierdółki, które mnie drażniły (lekko wystająca wewnętrzna strona płomienia).
gigzorr
każdy ma bzika na punkcie swojego projektu , zawsze chce cos poprawic , czasami pierwsza opcja jest najlepsza winksmiley.jpg

mnie w tym logo nic nie drażni ; p

zastanawia mnie tylko jedna rzecz, to logo bedzie straszne dlugie przez ten plomien, moze ten napis notifero z technologie informatyczne podniesc?
ps. ta kreske pod notifero na troszke inny kolor(i po obu stronach tej kreski takie fajne wychudzenie zrobić czy coś takiego.jak to sie nazywa nie powiem ci , bo sam nie wiem) , albo ten napis może(technologie..) ?
phpion
Co do wysokości (bo zapewne o nią Ci chodzi) to mam to na uwadze. Spróbuję obniżyć płomień, ale to co do tej pory mi wychodziło to był tzw. "taboret" winksmiley.jpg hehehe. Jeśli natomiast chodzi o "wychudzenie" kreski to zapewne chodzi Ci o gradient - tego zabiegu nie będę stosował, wolę ostre i surowe linie.
Spawnm
Główna nazwa jest/brzmi obcojęzycznie a podpis już jest w naszym języku.
Dał bym go po angielsku.
Quantum
Logo nie jest przesadzone, bez zbędnych cieni/gradientów - ogólnie miłe dla oka. Ja bym zostawił tak jak jest w tej chwili winksmiley.jpg
john_doe
Cytat
Chciałem zrobić taki myk, że dolna część płomienia zachodzi na dolną część litery "f" - mogłoby to wyglądać ciekawie.

jedyną rzeczą jaka mi przychodzi do głowy to to, że pewnie ma cały płomień w sensie większy niż ten w linku, który podałeś.
Wytnij z niego tą część, która miała by być na literce f i wpakuj w osobną warstwę -> wyższą od "f" tylko ten kawałek i efekt będzie taki jaki chcesz.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.