Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Podskakująca strona
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Meferot
Mam mały problem z jQuery, podczas wyświetlania div przy pomocy .show strona skacze o 1px w dół i od razu wraca na właściwie miejsce.
Tutaj link do stronki: strona, kliknij w Zaloguj lub Rejestracja.
A tak wygląda skrypt:
  1. $('.menu').click(function() {
  2. var what = $(this).attr('rel');
  3. $('#'+what).show('fast');
  4. return false;
  5. });
  6. $('.hide').click(function() {
  7. var what = $(this).attr('rel');
  8. $('#'+what).hide('fast');
  9. return false;
  10. });

Nie wiem czego to może być wina, może gdzieś w css?
thek
Jak dla mnie problemem jest umiejscowienie kontenerów logowania i rejestracji. Umieściłeś je nad zawartością strony, przez co ich pojawianie się powoduje owo "skakanie". Spróbuj przemieścić ich kod w architekturze strony.
Meferot
Dzięki, pomogło, ale pojawił się kolejny problem, teraz wygląda to jakby strona ściemniała się od prawej do lewej i gdy dociera do pierwszego diva to rozdziela stronę na dwie części i tą drugą część ściemnia jako drugą w kolejności, zresztą sam zobacz.
thek
Tak na szybko nie jestem pewien, ale efekt jaki opisujesz jest zależny od przeglądarki. Gdzie indziej linia owego "rozdzielenia" występuje w Fx, a gdzie indziej w Operze. Tak więc problem może mieć podłoże niekoniecznie w błędzie jakimś czy złym umieszczeniu boxa. Ja bym raczej obstawał przy tym, że to wewnętrzny problem związany z nadawaniem przezroczystości przez przeglądarki przy pozycjonowaniu tego diva. Ale nie jestem aż takim ekspertem smile.gif
benio101
To już nawet na php.pl się dzieci neo zagnieździły sad.gif
Nie pomogę Ci. Tibii mówię STOP. Nie będę jej rozprzestrzeniał poprzez pomoc ze stroną do niej przeznaczoną.
Pomagając Ci, przyczyniłbym się do propagowania profanacji polskiego Internetu.
Najlepiej nie pisz na porządnych formach o takich żałosnych, neokidowskich uzależnieniach.
withstupidsmiley.gif

[thek]: Jego sprawa co robi. Dla mnie mógłby nawet to być serwis o kolorowaniu kredkami świcowymi. To jest forum programistyczne, a nie kulturalno-oświatowe. Zgłosił się z problemem w tej kategorii i prawidłowo go opisał, więc należy mu się pomoc. Jeśli tematyka się nie podoba to już Twój problem. Sam tę grę uważam za dziecinną, ale to nie znaczy, że nie mogę mu pomóc. Teraz tylko upomnienie w poście. Następne będzie procentowo w profilu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.