Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: usluga mySQL sie dziwnie zachowuje
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Zbłąkany
Zainstalowalem i chodzilo ale po ponownym uruchomieniu komputera sie nie chce wlaczac usluga sie wlacza ale po chwili juz jest nieaktywna sad.gif moze ktos wie dlaczego tak sie moze dziac?? chyba byl juz ten temat na forum ale nie wiedzialem jak okreslic temat do szukania i jak nazwa ten problem...
BzikOS
Uruchom server baz danych z linii komend i będziesz widział w czym jest bład.
Zbłąkany
Niestety nie widze nic poza komenda smile.gif
voytek_nobody
tez mialem podobny problem ale mi baza nie chodzila na userach. A na administratorze bylo wszystko oki. Problem byl prosty bo nie instalowalem bazy jako administrator tylko user i krasnal mi przy starcie kompa ni podnosil bazy tylko jakis blad wyskakiwal. Uzywam krasnala w wersji 2.6 (www.krasnal.tk) Takze u mnie to bylo tak nie wiem czy to pomoze.
Pozdrawiam nobody:)
Zbłąkany
Wszystkie programy instaluje jako administrator smile.gif
BzikOS
A spróbuj tak uruchomić:

mysqld --bind-address=127.0.0.1

kiedyś w MySQL'u z pakietu krasnala miałem taki problem, że musiałem bindować adres IP...
Zbłąkany
Sprawdzilem tez nie dziala Sprawdzilem errlogi i wyszlo ze nie moze zainicjowac bazy mysql wiec wywalilem dranstwo zainstalowalem patrze baza jest i chodzi utworzylem nowa dodalem pare tabel wylaczylem serwer mysql na jakis czas i dziala nadal wiec blad byl w usunieciu bazy mysql 8) a tylko skont ja moglem wiedziec ze tej bazy usuwac nie mozna?? :wink: nieczytanie man-ow ma swoje konsekwencje...
Przepraszam za klopot biggrin.gif dziekuje za zainteresowanie i pomoc 8)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.