Michał90
28.01.2011, 12:10:45
Witam, otóż na A serwerze mam podpiętą domenę X i pod nią stoi serwis(serwer A), jak to zrobić jeśli chcę żeby na serwerze B miałem subdomenę domeny X i na tym serwerze B trzymałbym pliki z tej subdomeny.
Przekierowanie ?
s340
28.01.2011, 12:24:32
Obawiam się, że przekierowania subdomeny na inny serwer (inne DNS-y, inne IP) może dokonać jedynie operator twojej domeny!
Ale IMHO, jeżeli potrzebujesz drugiego serwera jedynie do przechowywania plików to możesz je tam trzymać pod dowolną, zupełnie inną domeną! I stamtąd pobierać je do subdomeny znajdującej się na serwerze A.
Michał90
28.01.2011, 12:30:28
no właśnie chcę zrobić coś podobnego do uploadu zdjęć.
A więc wchodzę pod adres sub.domena.pl (serwer A) i po wejściu na ten adres chce zrobić upload(serwer

i zdjęcie, które zauplodowałem chce żeby miało adres np. taki: sub.domena.pl/fotka3423424.png
Hekko
29.01.2011, 17:36:38
Na serwerze A utwórz rekord nazwa_subdomeny A adres_ip_serwera_B i www.nazwa_subdomeny A adres_ip_serwera_B - A w tym przykładzie to jest typ rekordu.
jaro74
29.01.2011, 20:27:53
Na serwerze B tworzysz dowolna subdomene w jakiejś domenie a na serwrze A zakladasz prawidlowa subdomene i do niej przypisujesz rekord CNAME do subdomeny na serwerze B
np serwer A -------> subdomena.serwera.pl --------> CNAME -------------> subdomena.serwerb.pl
wowczas po wywolaniu subdomena.serwera.pl uruchomi sie strona w domenie subdomena.serwerb.pl
popros admina swojego serwera A o taka konfiguracje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.