( ( [id] => 6 [poziom] => 1 ) ( [id] => 9 [poziom] => 2 ) ( [id] => 10 [poziom] => 2 ) ( [id] => 11 [poziom] => 2 ) ( [id] => 12 [poziom] => 3 ) ( [id] => 13 [poziom] => 3 ) ( [id] => 14 [poziom] => 3 ) ( [id] => 7 [poziom] => 1 ) ( [id] => 8 [poziom] => 1 ) )
oraz mam jakąś liczbę równą bądź wiekszą od 0. Chce zrobić tak aby klucz 'poziom' został zamieniony zgodnie z regułą. Od najnższego poziomu w tablicy + 1 (czyli np: wszsytkie poziomy równe 2 (o ile jest to poziom najniższy ze wszsytkich w tablicy) mają być większe o 1 a każy następny wyższy poziom + 2 potem jeszcze wyższy + 3 itd) względem liczby którą mamy zdefiniowaną wcześniej czyli tą równą bądź większą niż 0.
Czyli gdybyśmy mieli zdefiniowaną wcześniej liczbę równą 3 to powyższa tablica powinna wyglądać tak:
( ( [id] => 6 [poziom] => 1 // najniższy poziom więć 3 + 1 = 4 ) ( [id] => 9 [poziom] => 2 // poziom wyższy czyli 3 + 2 = 5 ) ( [id] => 10 [poziom] => 2 // poziom wyższy czyli 3 + 2 = 5 ) ( [id] => 11 [poziom] => 2 // poziom wyższy czyli 3 + 2 = 5 ) ( [id] => 12 [poziom] => 3 // poziom najwyższy czyli 3+3 = 6 ) ( [id] => 13 [poziom] => 3 // poziom najwyższy czyli 3+3 = 6 ) ( [id] => 14 [poziom] => 3 // poziom najwyższy czyli 3+3 = 6 ) ( [id] => 7 [poziom] => 1 // najniższy poziom więć 3 + 1 = 4 ) ( [id] => 8 [poziom] => 1 // najniższy poziom więć 3 + 1 = 4 ) )
Nie wiem jak się do tego zabrać. Mam nadzieje że ktoś z was będzie miał pomysł jak to rozwiąząc. Pzdr