Jestem nowa na tym forum i w ogóle to zaczynam dopiero swoją przygodę z php.
Mam pewien problem i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże, bo przeszukałam już internet w poszukiwaniu rozwiązania, ale niestety nic nie znalazłam.
Dodaje do bazy danych zdjęcia w formie binarnej za pomocą formularza QuickForm
$form->addElement('file','zdjecia','wybierz zdjęcie'); $form->addElement('submit','guzik','Dodaj');
reszta skryptu:
if($fhandle!=NULL){ mysql_query("insert into tabela (zdjecia,produkt,nazwa,opis) values ('$content','$produkt','$nazwa','$opis')"); exit; }
tabela
CREATE TABLE `tabela` ( `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `zdjecia` mediumblob, `produkt` varchar(100), `nazwa` varchar(100), `opis` varchar(255), PRIMARY KEY (`id`) )
i pięknie mi się wyświetla formularz... dodaje wszystkie dane oprócz zdjęć
wyskakuje mi:
Warning: fopen(): Filename cannot be empty in /home/strona/public_html/dodaj.php
Zaznaczę, że identyczny kod wisi na innym serwerze i wszystko działa ok, ale na tym na którym muszę to umieścić jest właśnie taki problem.
Kontaktowałam się z adminem tego serwera w tej sprawie, to mi napisał, że to jest tylko Warning, nie błąd. Jeśli nie dodaje zdjęć, to jednym z możliwych
powodów są niewłaściwe prawa albo brak katalogu do przechowywania zdjęć w drzewie skryptów.
I co z tym fantem zrobić, bo ja nie mam pojęcia??
POMOCY!