Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: co zrobic?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Anonymous
witam, mam problem: kupilem sobie ksiazke php i mysql mam do niej materialy (source) ale nie potrafie ich uruchomic na phptriadzie, wyskakuja mi takie komunikaty jak sie probuje odwolac do localhosta/~katalog.

Warning: Failed opening 'head.php' for inclusion (include_path='apacheincludes;apachehtdocs;apachehtdocsphpmyadmin') in c:apacheuserstranslatindex.php on line 1

Warning: Failed opening 'top.php' for inclusion (include_path='apacheincludes;apachehtdocs;apachehtdocsphpmyadmin') in c:apacheuserstranslatindex.php on line 2

Warning: Failed opening 'menu.php' for inclusion (include_path='apacheincludes;apachehtdocs;apachehtdocsphpmyadmin') in c:apacheuserstranslatindex.php on line 3

to sa tylko 3 pierwsze komunikaty. w ksiazce nie ma wzmianki jak to uruchomic. nie wiem co mam zrobic.
Paul
Deja vu...

:arrow: http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=17088&highlight=
Anonymous
tak jak bylo w linku, wstawilem komentarz przed include_patch ale nie dziala wyskakuje mi:
Warning: Failed opening 'prepend.php3' for inclusion (include_path='') in Unknown on line 0
tak jak w linku. dla wyjasnienia wszystko co zrobilem wczesniej to:
1.zainstalowalem triada
2.wrzucilem biblioteki do system
3.w httpd.conf ustawilem katalog userdir
i wrzucilem tam source sklepu.
aha no i uruchomilem apache i mysql

czy musze cos jeszcze skonfigurowac?
Anonymous
aha, jeszcze jedno czesc php.ini wyglada tak:
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
; Paths and Directories ;
include_path = "apacheincludes;apachehtdocs;apachehtdocsphpmyadmin" ; UNIX: "/path1:/path2" Windows: "path1;path2"
doc_root = ; the root of the php pages, used only if nonempty
user_dir = ; the directory under which php opens the script using /~username, used only if nonempty
extension_dir = ./extensions ; directory in which the loadable extensions (modules) reside
enable_dl = On ; Whether or not to enable the dl() function.
; The dl() function does NOT properly work in multithreaded
; servers, such as IIS or Zeus, and is automatically disabled
; on them.

czy trzeba wpisac cos do user_dir lub do doc_root?
nexis
Jeśli chodzi Ci wyłącznie o sprawdzenie podanych tam skryptów, a nie konkretnie na serwerze PHPTriad to polecam zmianę serwera. Krasnal (www.krasnal.tk) jest już w pełni skonfigurowany. Też miałem problemy z PHPTriad i już zmieniłem serwer.
wassago
po 1. najpierw szukamy na forum potem zadajemy pytania
po 2. uzywam BBCode'u
po 3. nie piszemy postow jeden po drugim
po 4. tytul postu
po 5. [b]zamykam (thx Kill3r)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.