Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache i doklejanie własnego kodu do stron
Forum PHP.pl > Forum > PHP
de_gie
Witam

Poszukuję rozwiązania dla mojego problemu, konkretnie chcę doklejać do serwisów które posiadam na resellerze własny kod php (do kodu dostępu jednak nie będzie miał właściciel serwisu)

Wie może ktoś jak wykonać taką operacje? Wiem że to jest możliwe bo widziałem to już w paru darmowych hostingach, np. lycos.

Z góry serdecznie dzieki.
kiler129
Jeśli tylko dla stron php to w php.ini jest taka opcja smile.gif
de_gie
ogolnie chodzi mi o wszystkie strony na serwerze. A tak dla wiedzy jak to zrobic za pomoca php.ini trzeba dodac jakis kod do pliku zeby wywolywal sie plik z skryptem?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif i jak blokowac na wywolywanie skryptu pewnym strona na serwerze?
krzotr
Zapewne chodzi o dyrektywy auto_prepend_file lub auto_append_file.
de_gie
Dzieki panowie bede próbował to zrobić moze sie uda ale widzę że nie taka prosta sprawa bede pisał na forum jak sie gdzieś zawieszę :-D
Hekko
Jeśli to tylko reseller to ewentualnie php.ini wchodzi w grę jeśli możesz ustawić dla użytkownika. W innym wypadku chodzi o ingerencję we wszystkie konta na serwerze, na co dostawca się nei zgodzi.
de_gie
posiadam serwer dedykowany to w zasadzie wszystko moge robic. a jak to mozna ustawic w php.ini dla uzytkownika? ale to pewnie tylko dla stron php

Jak kolega wyzej napisal mod_layout trzeba jak rozumie trzeba dograc do apacha. Nastepnie nie mam pojecia jak sie za to zabrac sad.gif Dodam jeszcze ze posiadam panel directadmin. Jak by ktos przedstawil dokladnie jak to zrobic?

instalacje modulu przeprowadze chodzi mi o dalsze postepowanie.

mam juz zainstalowany mod_layout i tu schody co dalej smile.gif
bendi
No przeciez podalem Ci wyzej link do przykladowej konfiguracji - tam doklejali kod google analytikow do kazdej stronki, dodajesz odpowiednie regulki w konfiguracji vhost'a i powinno hulac.
de_gie
dzieki za pomoc bede probowal moze sobie poradze

no troche wiem jak to zrobic ale zastanawia mnie jedno z instrukcji co podales link mi do konfiguracji. Dokladnie gdzie tworze plik gac.txt czy w folderze gdzie sa wszystkie konta utworzone przez directadmin? I nastepnie jest virtual host z panelu directadmin Custom HTTPD to wystarczy w panelu direct administrator czy kazdemu uzytkownikowi w directadmin bedzie to trzeba ustawic?

w Custom HTTPD sa domeny i tam ten virtualhost wiec trzeba kazdej domenie dokleic kod sad.gif troche roboty jest smile.gif czy jest na to latwiejszy sposob? no i gdzie ten plik gac.txt bo moge robic by sie tworzyl uzytkownikowi na koncie auto ale on usunie i juz reklama sie nie wyswietli chyba ze zle rozumie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.