Mam pytanie, poniewaz nie dysponuje odpowiednia literatura.
Czy mozliwy jest bezposredni dostep do danych jednej klasy z poziomu metody innej klasy (nie wiem czy to ujalem)
Moze to zobrazuje.
$fak = new faktura_int; $fak -> licz_fak_int_zap($id_dokumenut, $id_klienta); $fak -> licz_fak_int($id_dokumentu); $fak -> licz_fak_int_sprawdz_opcje(); $fak -> licz_fak_int_licz_czas(); $fak -> licz_fak_int_licz_rabat(); $fak -> licz_fak_int_licz_rabat_ext2(); $fak -> licz_fak_int_licz_wart(); $fak -> licz_fak_int_dane_firmy(); ///ok, powyzsze funkcje wyprodukowaly jakies dane (tyle, ze ich nie zwracaja) // do danych odwoluje sie ciagle w kolejnych metodach tej klasy tak: $this->$jakas_zmienna = cos_tam*$this->$jakas_zmienna :-) $klient = new uzytkownik; //i w tym miejscu chcialbym operowac na danych "wyprodukowanych" przez metody klasy faktura_int //chcialbym uzyskac zatem dostep w ponizszej funkcji do np $this->$jakas_zmienna $klient -> generuj_zaw_pdfa_fv();
Czy jedynym sposobem, jest utworzenie w klasie faktura_int funkcji zwracajacej wszystkie zmienne z poszczegolnych metod klasy w postaci np tablicy,
a nastepnie wywolanie danej metody w metodzie klasy uzytkownik? ($jakas_zmienna (w danej metodzie) = $fak -> zwroc_dane()

Mam nadzieje, ze w miare udalo mi sie opisac problem