Chciałbym zlecić, któremuś chętnemu programiście, w miare łatwą robotę.
O co chodzi?
- Chce stworzyć własną grę.
Co trzeba zrobić?
- Ogółem z tych najtrudniejszych:
a) Mapa 2D - [ MODYFIKACJA JUZ AKTUALNEJ MAPY ] Na ktorej po prawej stronie pojawi się lista 10 "mobów", potworków, które gracz będzie mógł atakować, poruszając sie po "kratkach" będzie mial kolejne "moby" i stan mobów by sie restartował co 10 minut (tzw. respawn). Do następnych lokacji przechodziłoby się tylko za pomocą questów (zadań). Chodzenie po mapie byłoby ograniczone przez "Punkty Ruchu". Szczerze mowiac, mamy już mapę, ogółem roboty dużo nie jest, wystarczy zrobić ograniczenie chodzenia po mapie, wprowadzic "Punkty Ruchu", wprowadzic questy.

c) Szczęśliwe godziny - raz na dwa dni była by godzina (ustawiona przez administrację), że SMSy i przelewy mnożyłoby x2, a raz na tydzień szczęśliwa godzina, dodająca x3 wartości zakupu.
- Poziom Low/Medium:
a) W skrocie podam te, które są najbanalniejszymi rzeczami: turnieje, kule dodające moc, loteria, bonusy w grze, czat, statystki ( EXP, MOC, PvP, PvM ), wiadomości, ustawienia, znajomi, klany

[ Sytem treningu co jakiś czas najbardziej korzystne co np. 3h, a najmniej najdłuższy okres treningu ]
c) Design[ MODYFIKACJE JUŻ ISTNIEJĄCEGO, PRAKTYCZNIE 0 ROBOTY ] - Tutaj my udostepniamy: układ strony, lay, buttony, logo, wmiare wszystko pozostaje tylko to sworzyć, jako "styl", więc nie myśle by to był problem.
d) Panel administracyjny [ PODZIELENIE GO NA DWIE CZĘŚCI i DODANIE FUNKCJI: ]Skonstruowanie Panelu Administracyjne dla Administratorów, oraz specjalny panel dla administratrów pojedyczych serwerów. Dla ADMINISTRATORÓW są opcje: dodaj walutę, dodaj gold/złoto (za moby), stwórz serwer ( tutaj opcje czasowe, np. ustawiamy godzine 20:46 dnia 11.11.1111 i wten czas powstaje nam serwer o tej godzinie ), zbanuj/odbanuj gracza, dodaj lokacje/moba/quest (Poczęści jest juz dodawanie lokacji oraz mobów, nie wiem tylko jak z questami), edytuj wygląd (tzn. zmienić design gry), ustawienia gry/sewera ( predkość, po ilu dniach kasuje postaci, wzór treningu, anty-boting on/off, ograniczenia ),Zmień nazwę gracza, zmień nazwę klanu, masowa blokada, szczęsliwe godziny (x2 lub x3 i tak samo jak w ustawieniach nowego serwera, podajemy godzine, date dzien i wtedy to sie dzieje), NEWSy (jako wiadomość obrazkowa, bądź wiadomość na stornie) Log (historia), PersonalCheck (sprawdzanie IP, COOKIES gracza) ogółem tak, by zarządzać całą grą mógł administrator. Admisnistratorowie serwera funkcje: zbanuj/odbanuj gracza, dodaj gold/złoto, Zmień nazwę gracza, zmień nazwę klanu, Log (historia).
Cena: Do negocjacji
Czego oczekujemy: Czasu na poświęcenie sie nad projektem
Praca robiona na umowę
Kontakt GG: 9442599
E-mail: szejnus@o2.pl
Prawda, że prosta robota? A zarobić jeszcze na tym można, nie mamy wielkich wymagań.
Wszelkie pytania proszę umieścić w odpowiedzi.
Żeby nie było, że tak dużo z tym roboty, po prostu chciałem napisać praktycznie wszystko co trzeba będzie zrobić.
Lista rzeczy które zostały ukończone:
Ustawienia
Zmiana hasła
zmiana avataru
Przęłącznik "Admin Mode"
Mapa
Jedno miasto
Poruszanie sią po mapie za pomocą klawiszy WASD jak i myszki (klikanie w strzałki)
Spawn NPC
Podgląd avatarów NPC jak i graczy
Podgląd dużej mapy
Wchodzenie do wnętrz
Wnętrza
Pizzeria
Burger shoot
Statystyki
Pieniądze
Wytrzymałość
Sytość
Regenerowanie statystyk