Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zmiana pliku notepde++ plus odsieżenie strony w ff
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
grzeee
Witam,
Pracuje nad usprawnieniem swojej pracy smile.gif.
Czy zna koś sposób aby po zapisaniu pliku w notepade++ automatycznie odświeżyła się strona w przeglądarce dajmy na to w firefoxie ?

hwao
Możesz sobie napisać samemu takie rozszerzenie, jeżeli nie umiesz to możesz skorzystać z auto reflesh co powiedzmy 2s
grzeee
Wiem że są dodatki do ff odświeżające stronę ale nie o to chodzi. A rozszerzenia sobie nie napisze bo nie wiem jak i czy w ogóle się da bo to miałby być plugin do n++ który ingeruje w ff.

BTW
czemu zostałem przeniesiony z Kontrola i zarządzanie projektami przecież opis działu jest następujący:
Jak organizować sobie pracę żeby wszystko szło sprawnie i po naszej myśli.
wink.gif
hwao
Jeżeli nie umiesz robić rozszerzeń to zakładam że umiesz podstawy javascript i php.

Tworzysz sobie iframe na "całą stronę" (w iframe masz dokument który edytujesz). W pliku który posiada iframe wysyłasz co 1s request do skryptu PHP który sprawdza date modyfikacji dokumentu i jeżeli jest większa od "ostaniej" to wysyła Ci dokument. który wsadzasz do iframe, lub po prostu robisz reflesh na iframe. Dodatkowo jeżeli Apache wysyła Ci nagłówki z datą utworzenia dokumentu, to możesz zrezygnować nawet z PHP.

Można to zrealizować na milion sposobów, ten jest najprostszy 'technologicznie', ale ma też sporo wad.
grzeee
O tym nie pomyślałem, obędzie się bez ramki zrobię to na ajaxie.
Dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.