Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 2 oddzielne hostingi - rejestracja do jednej bazy
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
UszatyRoman
Witam.
Prowadzę forum na skrypcie SMF w domenie abc.pl na hostingu "A".
Postawiłem teraz drugie forum na subdomenie a.abc.pl na hostingu hostingu "B". Nie pytajcie czemu, ale musiałem wink.gif
Każde forum korzysta z osobnej bazy MySQL.
I teraz: co i jak mogę uczynić aby użytkownik rejestrujący się na forum a.abc.pl jednocześnie jego konto byłoby tworzone na forum abc.pl (odwrotnie nie trzeba wink.gif)?

Czy jest to w ogóle możliwe aby zrobić taki myk?
ShadowD
W pliku który rejestruje Cie do a.abc.pl musisz dodać kod odpowiadający za rejestrację na abc.pl.

Nie lepiej zrobić 2 forum na dwóch domenach? Dodawać uprawnienia do drugiego? Może napisz po co Ci takie kombinowanie? :-)
UszatyRoman
Na subdomenie będzie głównie SimplePortal no, ale do działania wymaga on zainstalowanego SMF. A subdomena stoi na oddzielnym hostingu ze względów transferu, bo wiem, że na subdomenie ruch będzie kilkakrotnie większy (ze względu tego co tam będzie) niż na forum (i uprzedzając - nie, nie mogę przenieść forum z hostingu A na B wink.gif).

Plik Register.php w SMF ma ponad 800 linii kodu, a moje "umiejętności" nie pozwalają na odpowiednie skonfigurowanie go tak by wysyłał dane nowych użytkowników do dwóch baz.

Pozostaje jeszcze jedno rozwiązanie. Rezygnacja z SimplePortal i tylko stworzenie na a.abc.pl zwykłych plików .php z zaimportowanym theme z forum abc.pl. Wtedy link rejestrujący będzie odsyłał do formularza na abc.pl/register.
I chyba jeśli nic nie wskóram z połączeniem tej rejestracji to tak będzie wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.